Barselona u jednom danu završila dva posla!

Katalonski tim je predstavio svoje najnovije pojačanje Tomasa Vermalena, a svog igrača Ibrahima Afelaja su poslali na jednogodišnju pozajmicu

  • 0

Barselona je u jednom danu završila dva posla. Na "Nou Kamp" je stigao Tomsa Vermalen iz Arsenala, dok će Ibrahim Afelaj koji nije uspeo da zasluži mesto u timu i da se pokaže, i ove sezone na pozajmicu, a izbor je pao na Olimpijakos.

Belgijski reprezentativac rekao je da je prezadovoljan zbog prelaska u u redove španskog giganta.

- Svi fudbaleri sanjaju da dođu u Barselonu. Velika je čast nositi dres ovog kluba i ovo je odličan potez za mene, očekujem da napredujem jer ću trenirati sa najboljim igračima na svetu - rekao je Vermalen.

Vermalen je u subotu potpisao petogodišnji ugovor sa Barselonom, a pre Arsenala igrao je za holandski Ajaks.

- Druga je zemlja, jezik i trener. Neće biti lako, ali moram što pre da se prilagodim, jer onda će sve biti lakše. Igrao sam u Arsenalu i ništa me novo ne očekuje ovde. Moramo da pobeđujemo i svestan sam pritiska sa kojima se ekipa suočava - dodao je Vermalen.

Što se tiče Afelaja, on je propustio veći deo prošle sezone zbog serije povreda noge. Pre dve godine igrao je na pozajmici u Šalkeu, a po povratku u Barselonu u avgustu 2013. morao je na operaciju.

Holandski fudbaler do sada je za prvi tim Barselone odigrao 35 utakmice i postigao dva pogotka. Pre Barselone nastupao je za PSV iz Ajndhovena. Za reprezentaciju Holandije odigrao je 44 utakmice i postigao pet golova.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA