ÐORĐEVIĆ: Dobra odbrana postaje znak raspoznavanja ekipe!

- Možemo da budemo zadovoljni ovom turnejom, na kojoj smo bez važnih igrača pobedili neke jake protivnike. Ali, još važnije je što dobra odbrana postaje znak raspoznavanja naše ekipe, nešto što daje karakter timu. Već više puta sam istakao da svi igrači imaju želju da igraju dobru odbranu i to su pokazivali iz utakmice u utrakmicu - rekao je selektor Srbije

  • 0

Košarkaši Srbije savladali su aktuelnog prvake Evrope, Francusku rezultatom 79:69 i osvojila trofej na pripremnom turniru u Pou.

Selektor naše zemlje, Aleksandar Ðorđević bio je vidno zadovoljan posle pobede nad selekcijom Francuske, istakavši da dobra odbrana postaje znak raspoznacanja nacionalnog tima.

- Možemo da budemo zadovoljni ovom turnejom, na kojoj smo bez važnih igrača pobedili neke jake protivnike. Ali, još važnije je što dobra odbrana postaje znak raspoznavanja naše ekipe, nešto što daje karakter timu. Već više puta sam istakao da svi igrači imaju želju da igraju dobru odbranu i to su pokazivali iz utakmice u utrakmicu. To je nešto što smo izgradili do sada - rekao je Ðorđević za sajt Košarkaskog saveza Srbije i dodao:

- Moramo mirne glave, sa nogama na zemlji, dobro da izanaliziramo dosadašnji tok priprema. Posle kratkog predaha po dolasku u Beograd, očekuju nas treninzi do Trofeja Beograda, kada ćemo, verujem u lepom ambijentu, odigrati utakmice protiv jakih i atraktivnih protivnika. Želim da istaknem besprekorno ponašanje svih igrača i na terenu i van njega. Do sada su demonstrirali pravi odnos prema reprezentaciji i verujem da će tako biti i u nastavlku priprema - zaključio je Ðorđević.

Najbolji srpski košarkaši u nastavku priprema za svetski šampionat biće domaćini turnira "Trofej Beograda" 16. i 17. avgusta u Kombank Areni, gde će za rivale imati selekcije Argentine, Turske i Portorika.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA