Đoković juri kartu za istoriju: Mnogo mi je stalo do Sinsinatija!

Prvi reket sveta napada jedini preostali Masters i u slučaju trijumfa postao bi prvi teniser koji je objedinio svih devet

  • 0
Novak Đoković je u finalu VImbldona pobedio Rodžera Federera Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković započinje svoj pohod ka osvajanju turnira u Sinsinatiju, jedinog turnira iz Masters serije 1000 koji mu nedostaje. Slobodan je u prvom kolu, a u drugom ga pčekuje bolji iz duela Žil Simon/Bernard Tomić.

Ulog je veliki, pošto bi eventualnim trijumfom Đoković postao prvi teniser koji je objedinio svih devet Mastersa. Olakšavajuća okolnost je to što u Sinsinatiju neće učestvovati Rafael Nadal, ali Noleta bi mogla da brine slabija forma koja ga je koštala ranog ispadanja na Rodžers kupu.

- Posle svega što mi se desilo u prethodnih mesec dana, definitivno nije lako povratiti pravi mentalni sklop i biti na 100 posto psihički, fizički i emotivno. Ipak, nije prvi put da imam tu pauzu u sezoni i znam šta je potrebno da uradim kako bih ušao u formu. Ipak, to je lakše reći nego učiniti - rekao je Đoković koji je četiri puta do sada gubio u finalima Sinsinatija:

- Stalo mi je do ove titule. Mnogo mi je stalo. Četiri puta sam gubio finala i nijednom nisam bio blizu pobede. Zbog toga ovaj turnir ima dodatni značaj za mene.

Iako Nadal neće igrati na ovom turniru, tu su Endi Mari i Rodžer Federer, koji su osvajali osam od devet poslednjih turnira. Britanac je Đokovića tukao 2008. i 2011. godine, ali sada je nešto u slabijoj formi.

- Uprskao sam na nekoliko mečeva ove godine i moja sezona bi bila mnogo bolja da mi se to nije dogodilo. Moraću da prestanjem sa zezanjem - rekao je Mari, dok bi olakšavajuća okolnost za Noleta mogla da bude i činjenica da je Federer poražen u finalu Toronta od Conge.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA