Zuba osramotio Maljkovićevu Lokomotivu

Himke ogorčila maskota domaćina utakmice u ruskom košarkaškom prvenstvu

  • 0

Prošlo kolo ruskog košarkaškog prvenstva imalo je negativnog junaka. Lokomotiva-Kubanj iz Krasnodara, koju trenira Božidar Maljković, crvenela je pred Himkima iz Podmoskovlja zbog svoje maskote Zube.

Njegovo nedolično vladanje bacilo je u senku pobedu domaćina (93:80) kojom je izbio na deobu trećeg mesta sa Spartakom iz Petrograda (skor 4-3), iza šampiona CSKA (6-1) i Himkija (5-2), koji su do tada bili u vođstvu. Maljković je, pomenimo, isključen u drugom delu zbog žučne rasprave sa sudijama.

Šta je to radila Lokomotivina simpatična maskota kad je i generalni direktor kluba Andrej Vediščev morao da se izvinjava protivničkoj ekipi i njenim navijačima?

Provokativna performansa

Zuba je imao šoutajm s plišanom igračkom koju je bacao u koš i šutirao je kao obesno derište. I verovatno se njegovih pet minuta u trećoj četvrtini ne bi pretvorili u treće poluvreme da plišana igračka nije bila jež, simbol Himkija.

Stigao je, uzgred, i da dobaci nešto protivničkoj klupi i miroljubivim navijačima gostujućeg tima, kojima je pokušao da smakne transparent. Njegova performansa sve vreme je podržavana s razglasa.

Tim iz Podmoskovlja je odmah sutradan izdao zvanično saopštenje puno jeda. U njemu se incident s maskotom karakteriše kao provokativan i sramotan.

Vediščevu je zapalo da se izvinjava, ali je Lokomotivin gendirektor istakao da je za maskotin šou na meču odgovorna spoljna marketinška kompanija s kojom klub sarađuje. Obećao je, ipak, da će lično da se založi da krivci za incident budu kažnjeni.

Da li su u Podmoskovlju zlopamtila, videće se kad im krasnodarska ekipa stigne u goste. Bilo kako bilo, Himki na svom sajtu nisu stavili akcenat na najavu sledeće utakmice već na to da Lokomotiva dolazi 13. marta...

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA