Predstavljamo timove F1: Mercedes brži od Red bula?

Nova sezona najbržeg cirkusa na svetu – šampionata Formule 1 – kreće u nedelju 18. marta trkom za Veliku nagradu Australije na stazi Albert park u Melburnu. Telegraf će do subote predstavljati timove koji učestvuju u 63. po redu šampionatu sveta, danas na redu Šumaherov Mercedes

  • 0

Kad vam je šef tima Ros Bron, a za volanom imate sedmostrukog svetskog šampiona normalno je što se od vas očekuju najviši dometi. Prethodne dve godine „srebrena strela“ nije uspevala ozbiljnije da ugrozi vodeći trio Red bul – Meklaren – Ferari, ali ako je verovati predsezonskim testovima Mercedes će ove godine biti možda i najozbiljniji kandidat za najviši plasman.

Napredak je počeo dovođenjem Boba Bela na mesto tehničkog direktora i Nika Fraja u aprilu prošle godine. Bron veruje da je konačno stvorio jak tim koji će ove godine češće ugrožavati vodeću trojku, nego što će, kako je to bio slučaj u 2011. morati da brani poziciju četiri od timova poput Renoa i Fors Indije.

- Cilj nam je da napravim ošampionski bolid i verujem da smo blizu da to i postignemo. Do sad nisam vide oništa što bi me razuverilo da je ovaj bolid šampionski – samouveren je Bron.

S njim se slažu analitičari nemačkog specijalizovanog sajta Auto Moto Sport koji su posle testova u Barseloni izračunali da je Mercedes brži od Red bula.

Legenda Formule 1 Mihael Šumaher zadovoljan je kako je prošla pred sezona i hvali novo vozilo.

- Bolid je pouzdan, što je već dobra stvar. Prve impresije su zaista pozitivne. Ulazimo u sezonu bolje pripremljni nego u poslednje dve godine. Brzina je obećavajuća, nadam se da ćemo je demostrirati i u Melburnu. Želim da sačekam kraj prve trke kako bi mogao da nas poredim sa konkurentima – jasan je Šumi.

On ipak smatra da jeRed bul i dalje najbolji i da će ga teško neko skinuti s trona.

- Vidim Red Bul ispred svih, a ostali će voditi veliku borbu – ističe Šumaher.

 

 

4. MERCEDES AMG PETRONAS F1 TIM

 

Konstruktor: Mercedes, sedište: Brekli, Velika Britanija, šasija: F1W03, motor: Mercedes-Benz FO108Z, sezona u F1: 5, titule, konstruktori: 0, titule vozači: 2, pobede: 9, pol pozicije: 8, najbrži krugovi: 9.

Vozači: 

Mihael Šumaher (7) – titule: 7, pobede: 91, podijumi: 154, bodovi: 1.517, pol pozicije: 68, najbrži krug: 76, debi: VN Belgije 1991.

Niko Rozberg (8) – titule: 0, pobede: 0, podijumi: 5, bodovi: 306.5, pol pozicije: 0, najbrži krug: 2, debi: VN Bahreina 2006.

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA