Legija ne odustaje od Lige šampiona!

Poljski šampion je uložio žalbu na odluku UEFA kojom je eliminisan iz kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje

  • 0

Poljska Legija iz Varšave podnela je žalbu na kaznu UEFA o izbacivanju iz baraža za Ligu šampiona jer je u revanš meču protiv Seltika timu imala suspendovanog igrača. U obrazloženju žalbe čelnici Legije naveli su da je varšavski klub na terenu zaslužio pobedu u trećem kolu kvalifikacija nad Seltikom (4:1, 2:0).

Naime, Bartoš Berezinski dobio je crveni karton u poslednjem meču Legije prošle sezone protiv Apoela iz Limasola i suspendovan je na tri utakmice. On je propustio mečeve protiv Sent Patrika u prethodnoj rundi i prvi duel sa Seltikom, da bi odigrao poslednjih nekoliko minuta revanša u Glazgovu.

Međutim, evropska kuća fudbala je utvrdila da Berezinski uopšte nije bio registrovan za prethodnu rundu, tako da nije mogao da izdrži kaznu i eliminisala Legiju, koja će se umesto za Ligu šampiona boriti za plasman u Ligu Evrope. Tako je UEFA prvi meč Legija - Seltik registrovala rezultatom 3:0 za goste.

- Želimo da obavestimo javnost da ćemo svim sredstvima da se borimo u ovom žalbenom procesu - navodi se u saopštenju Legije.

Seltik će u baražu za LŠ igrati protiv slovenačkog Maribora, dok Legiju očekuje duel sa kazahstanskim Aktobeom u baražu za Ligu Evrope.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA