REAL JE VLADAR EVROPE: Ronaldo - Sevilja 2:0 (FOTO) (VIDEO)

Golovima Portugalca u 30. i 49. minutu, šampion Evrope osvojio Superkup nakon trijumfa nad osvajačem Lige Evrope

  • 6

Kada u napadu imate Karima Benzemu, po bokovima Kristijana Ronalda i Gereta Bejla, pored njih Hamesa Rodrigeza, a iza Tonija Krosa da vam čuva leđa, onda je teško da ne trijumfujete. Upravo to je Real iz Madrid učinio u duelu sa Seviljom i osvojio Superkup Evrope - 2:0 (1:0).

Velike zvezde su ovog leta stigle u Madrid, ali ništa bez Ronalda koji je sa dva gola praktično sam doneo prvi trofej Reala u sezoni i potvrdio da su Kraljevići apsolutni vladari Evrope. Pogađao je Portugalac u 30. i 49. minutu na asistencije Bejla i Benzeme, ali moramo pomenuti i to da je Kasiljas sa dve dobre intervencije dao veliki udeo u ovom trijumfu.

Koliko Ronaldu prija igranje protiv Sevilje govore i ova dva večerašnja gola, kao i onih 16 u prvenstvu koliko je davao Andalužanima. Ubedljivo najviše od svih klubova. Takođe, ovo je ukupno 91. pobeda Madriđana protiv Sevilje.

Sitan vez Reala viđen je tokom čitavog meča. Da ne beše Karlosa Bake da povremeno ušeta u kazneni prostor Kasiljasa izgledalo bi kao da su šampioni Evrope igrali viktorije sa Seviljom, mada i ovako nisu bili daleko od toga. Ampsolutna dominacija Kraljevića mogla je da bude krunisana već u 19. minutu kada je sudija propustio da svira penal za Madriđane.

Bejl je bio u šansi, a Facio je rukom primirio loptu koja je išla ka golu beta. Ipak, 10 minuta kasnije, odbrana Sevilje ništa nije mogl da učini. centaršut Bejla s leve strane i gol Ronalda sa peterca. Najbolju priliku za gol Sevilaj je imala četiri minuta kasnije, ali je Kasiljas izbacio u korner.

Na poluvreme se otišlo sa golom prednosi za Real, ali je već u 49. minutu na semaforu stadiona u Kardifu stajalo 2:0. Ponovo je egzekutor bio Ronaldo. Ovoga puta na asistenciju Benzeme, koji je u 63. minutu bio najbliži golu.

Samo bog i golman Beto su mogli da sačuvaju Sevilju u 67. minutu posle šuta Rodrigeza. Učinio je to, ipak, golman Sevilje koji je fantastično intervenisao posle bombe Kolumbijca sa 10-ak metara. Mogao je Ronaldo do het trika u 81. minutu, ali je odbrana Sevilje intervenisala baš u momentu kada je Portugalac krenuo da šutira. Poslednju priliku na meču imao je Bejl u 93. minutu, ali je do kraja ostalo 2:0.

REAL MADRID - SEVILJA 2:0

(Ronaldo 30, 49)

Real Madrid: Kasiljas, Karvahal, Pepe, Ramos, Koentrao (Marselo 84), Kros, Modrić (Iljaramendi 86), Bejl, Rodrigez (Isko 72), Ronaldo, Benzema.

Sevilja: Beto, Koke (Figueras 84), Pareha, Fazio, Navaro, Kričoviak, Kariko, Suarez (Rejes 78), Vitolo, Vidal (Aspas), Baka.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vasilije kg

    12. avgust 2014 | 21:42

    Rakitic je u Barsi

  • barca fan

    13. avgust 2014 | 00:12

    Bejl sa ovom kosom kao dovojcica. :D Nije humano koliko Real ima igraca, dovoljno je samo videti k'o sedi na klupi, preterali su! Steta je da takvi igraci sede na klupi... A nikako mi nije jasno sta njima kod Di Marije ne odgovara, pa je na klupi i hoce da ga prodaju, cudan klub.

  • Mrki

    13. avgust 2014 | 00:51

    Ovi iz Sevilje kao da pustaju Ronalda da daje golove...kad god igra protiv njih da im 2,3 gola. Slazem se sa ranijim komentarom, nije mi jasno zasto im ne igra Di Maria, koji bi u bilo kom drugom klubu bio jedan od glavnih. Nisu imali potrebe da dovode Rodrigeza jer licno mislim da je Di Maria bolji, a tu su i Isco, Illaramendi, Khedira, Alonso. Znaci strasna ekipa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA