Vilijams u Zvezdi za 250.000 evra! Pre 4 godine mu savetovano da zbog srca napusti košarku!

Crveno-beli dobijaju sjajno pojačanje. Novi igrač Crvene zvezde je fenomenalni plej, koji ima veoma zanimljivu priču. Košarkaš kome je otkriven tumor na srcu i kome je Jasmin Repeša spasao karijeru

  • 61

Prema saznanjima Telegrafa, Markus Vilijams je novi igrač Crvene zvezde, a vrednost njegovog dolaska je 250.000 evra!

Jednogodišnji ugovor sa doskorašnjim igračem Lokomotive Kuban kod navijača Zvezde je stvorio euforiju, a kako i ne bi, kada se dobro sećaju partije Amerikanca sa otvaranja evroligaške sezone 2013/2014. Vilijams je tada u dresu Lokomotive postigao 23 poena za 30 minuta igre u Kombank areni.

Ono što je zanimljivo za igrača kojeg ne karakteriše baš disciplinovano ponašanje jeste da je najbolji u mečevima kada bi trebalo biti najbolji. Sa te strane, Zvezda dobija igrača koji bi mogao da napravi učinak jači i od Šilbovog i od Dženkinsovog.

Ono što je nešto o čemu se ne zna mnogo jeste da je Markusu 2010. godine dok je branio boje Jeniseja iz Krasnojarska pronađen TUMOR NA SRCU i da mu je savetovano da prestane sa bavljanjem košarkom. Vilijams se vratio u domovinu kako bi bio podvrgnut operaciji, ali nijednog trenutka nije razmišljao da ostavi najveću ljubav. Ipak, operacija je ostavila traga u vidu veoma neslavnih epizoda u Uniksu iz Kazanja i kineskom Jiangsu Dragonsima.

REPEŠA KAO PREKRETNICA KARIJERE

Vilijams nije bio u sjajnoj formi, znatno se ugojio, fizička sprema nije nila na visokom nivou, pa ni njegove partije nisu bile skladne košarkaškom znanju, ali je usledio preokret za koji je najzaslužniji hrvatski trener, Jasmin Repeša. Skauti Unikahe su donekle bili zadovoljni onim što su videli na letnjem kampu Lejkersa od strane Vilijamsa i predložili Repeši da mu pruži prikiku. Hrvatski trener se složio sa tim, ali pod uslovom da Markus da ispuni neke od Repešinih uslova.

- Pričao sam dosta sa Repešom pre nego što sam potpisao ugovor sa Unikahom. Rekao mi je da me želi u timu, ali pod uslovom da smršam i dostignem zavidan nivo fizičke spreme. Rekao sam mu da sam spreman da uradim šta god želi. Od tog trenutka naš odnos je postao specijalan i srećan sam što mi je pružio poverenje, a ja mu uzvratio na pravi način - rekao je Vilijams.

Vilijams je imao i solidnu NBA karijeru, pre odlaska u Jenisej. U periodu od 2006. do 2010. godine nastuapjući za Nju Džersi, Golden Stejt i Memfis beležio je prosečno 5, 6 poena i imao 2, 8 asistencije po meču. Bio je član i Ol-Star Ruki tima 2006. godine. 

Ono što će takođe biti zanimljivo je kako će Vilijams proći lekarske preglede u Crvenoj zvezdi, s obzirom da je pre određenog perioda tim sa Malog Kalemegdana izgubio ozbiljno pojačanja zbog toga. U pitanju je bio francuski centar, Ali Traore.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    13. avgust 2014 | 18:54

    Dobrodosao! A vi grobari, sta se desilo? Nema transfer vesti iz vaseg kluba, pa ste dosli ovde da lecite komplekse? Pitajte gosn Duska Vujosevica gde je 1,2 milion evra od Bogdanovica i od ostalih igraca koje je KK Partizan prodavao ne samo ove vec i proteklih sezona, a nas pustite, jer od ove godine krece nasa dominacija! WELCOME MARCUS WILLIAMS!

  • Delija

    13. avgust 2014 | 18:39

    Ozbiljan igrac za visok domet,sad je sve moguce...

  • Speedy

    13. avgust 2014 | 19:18

    Jer smo tako u mogucnosti!Evroligasko pojacanje, ovima sto igraju cipiripi dobar i Milutinovic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA