Realov tim koji je osvojio Superkup najskuplji u istoriji fudbala?

Postava kraljevskog kluba, koja je objedinila titule, koštala je blizu pola milijarde evra, koliko su plaćena obeštećenja za dovođenje najzvučnijih pojačanja.

  • 0

Postava fudbalskog kluba Real Madrid, koja je osvojila Superkup Evrope pobedom nad Seviljom košta neverovatnih 430 miliona evra!

To je, ako se gleda uloženi novac u igrače i njihovo dovođenje, najskuplji tim ikada u istoriji fudbala!

Jedini igrač za koga nije plaćeno obeštećenje ja golman Kasiljas koji je ponikao u klubu, i Karvaljo koji je koštao samo 5 miliona, dok su ostali preko Ramosa, Pepea, Krosa, Koentraa, Ronalda, Rodrigeza, Modrića, Bejla i Benzeme, koštali papreno.

Najeftiniji je bio Toni Kros za koga je plaćeno 25 miliona evra dok je najskuplji Bejl za koga je Real dao 100 miliona evra.

Od ostalih klubova najviše je posle Reala uložio Pari Sen Žermen oko 400 miliona, pa onda idu Čelsi sa 370 miliona koliko je koštala ekipa za evropsku titulu i tako dalje...

Zanimljivo je da Barselona ima tim koji vredi 270 miliona, ali bi vredeo više da su Mesija i Injiestu dovodili kao formirane igrače a ne kao decu koja nisu koštala mnogo.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Izvor: Sportske.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA