TRANSFER PREVARA U VOJVODINI: Gde je nestalo 950.000 evra od prodaje Milinkovića Savića?

Dragoslav Vuković, vlasnik kompanije "Vuković 1967" i bivši član UO novosadskog kluba podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika "lala" Zorana Šćepanovića zbog prodaje talentovanog veziste Genku

  • 3

Kompanija "Vuković 1967", čiji je vlasnik Dragoslav Vuković, bivši član Upravnog odbora Vojvodine, podnela je krivičnu prijavu protiv Zorana Šćepanovića, predsednika novosadskog superligaša zbog navodne prevare u vezi sa transferom Sergeja Milinkovića Savića u belgijski Genk.

Prvi čovek Novosađana, kao i klub će se naći pod istragom Višeg javnog tužilaštva iz Novog sada, kako prenose "Večernje novosti", a sve zbog toga, prema prijavi tužioca, što je Šćepanović, uprkos tome što je znao odredbe ugovora između "lala" i kompanije "Vuković 1967", a odnosi se na Milinkovića Savića, zaključio novi ugovor o prelasku ovog igrača Genk.

- Vojvodina je Kompaniji „Vuković“ prodala 50 odsto ekonomskih prava za Milinković-Savića za 360.000 evra i posle toga, isto to učinila sa Genkom. Visina tog transfera je 1,8 miliona evra, ali je Vojvodina prijavila samo 850.000 i zato se ja pitam gde je na putu od Belgije do Novog Sada nestalo još 950.000, a taj potez je izazvao po prvi put u stogodišnjoj istoriji kluba stečaj - rekao je Vuković za "Novosti".

Početkom letnjeg prelaznog roka talentovani vezista i dijamant srpskog fudbala je otišao u Belgiju, a Vuković kaže da je tom prilikom upozoravao rukovodstvo na "Karađorđu" na krivično delo prevare, ali da oni nisu uvažili njegova upozorenja.

- Podneli smo krivičnu prijavu da se utvrdi stvarni transfer i da se vidi ko je to uradio i da objasni krivično delo prevare, jer su dva puta uzeli novac za istu stvar. Mi smo kupili ekonomska prava za tada relativno nepoznatog igrača u iznosu od 360.000 evra, on je bez naše saglasnosti „prodat“ za 1,8 miliona evra, a prikazano je svega 850.000 evra.

- Pitam se zbog čega i tražimo odgovore jer je na taj način izazvan stečaj. Da je kompletan iznos transfera otišao na račun, ne bismo došli u situaciju da li će klub opstati ili ne. Oni mogu da rade šta žele, pa i da gase klub, ali nemaju prava da varaju i da uzmu pare dva puta za istu stvar. Neka državni organi vide i utvrde šta se zapravo desilo - insistira Vuković u razgovoru za "Večernje novosti".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    15. avgust 2014 | 00:40

    Visina tog transfera je 1,8 miliona evra, ali je Vojvodina prijavila samo 850.000 i zato se ja pitam gde je na putu od Belgije do Novog Sada nestalo još 950.000, a taj potez je izazvao po prvi put u stogodišnjoj istoriji kluba stečaj – rekao je Vuković za “Novosti”. Pa dobro,a gde mogu da se vide podaci o tom transferu u navedenom iznosu gospodine Vukovicu?Odavno sam naucio da nasim upravama i menadzerima ne verujem ama bas nista.ne kazem da vi lazete,ali bih bas voleo da vidimo te podatke i zvanicno.

  • HRVAT

    15. avgust 2014 | 02:25

    Znaci i tu ima lopova....

  • Dejan

    15. avgust 2014 | 08:44

    Pa uvek se na transferima uzimala para. Ne vidim tu nista novo. Mozda ako je neko u policiji i tuzilastvu resio da tome stane na put ali sumnjam, vise od pola menadzera,predsednika klubova i trenera bi trebalo pohapsiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA