Neverovatno čime je Lazar Marković oduševio Brendana Rodžersa!

Lazar Marković sjajno je dočekan u Liverpulu, a u intervju za "Mocartsport" otkrio je kakav odnos ima sa menadžerom "crvenih", šta očekuje od nove sezone i kakav je kapiten Stiven Džerard

  • 4

Karijera Lazara Markovića i ovog leta nastavila je da ide istom putanjom - uzlaznom. Sjajni ofanzivni vezista početkom letnjeg prelaznog roka prešao je za 25 miliona evra u Liverpul.

U intervju za "Mocartsport", popularni Markec ispričao je svoja očekivanja za premijernu sezonu u Premijer ligi.

- Ne bojim se izazova. Ako vidim sebe u nekoj priči, onda uđem u nju i "gazim". Tako je bilo i sa prelaskom u Liverpul. Ove godine nas čeka ogroman posao. Konkurencija je paklena, ako je to dovoljna jaka reč za timove koji će kao i mi napasti titulu. Tu je i Liga šampiona, a mi pucamo na oba fronta. Nadam se da ćemo daleko dogurati u oba takmičenja - rekao je Marković i odgovorio na komentare, da još uvek nije fizički spreman za fudbal na Ostrvu:

- Nije sve u snazi, ima nešto i u brzini. I obrnuto. Normalno da neću moći uvek da pobegnem čuvarima. Nisam ni u Primeiri, Ligi šampiona i Ligi Evrope, pa se nisam valjao po terenu. U ovakvim situacijama volim da kažem šta mi je Nemanja Matić rekao: "Ko se snađe u Portugalu, taj će i u Engleskoj". Znate kakav je igrač, tako da dobro govori, a i to je čovek koji je igrao u oba prvenstva - kaže Markec.

Neizostvano pitanje je bilo i kakav je kapiten kluba sa Enfilda, Stiven Džerard.

- Svi kada kažemo Liverpul, pomislimo na Stivena Džerada i to ne samo mi rođeni devedesetih. On je legenda, ikona, kralj, zaštitnik kluba. Pa opet je prirodan i normalan. Ne govori mnogo, međutim sve što kaže je na mestu. Svi ga slušamo i gledamo s ogromnim poštovanjem. Potpuno smo svesni gde je njemu, a gde nama mesto u klupskoj hijerarhiji - kaže Marković.

Od njegovog prelaska u Liverpul, prošao je već određeni period, a mediji u Engleskoj, navijači Liverpula i pre svega menadžer "crvenih", Brendan Rodžers izrekli su puno pohvala na račun srpskog reprezentativca.

- Ne patim od viška sujete, pa da živim za pohvale i od njih. Ali neću da lažem kako mi ne znače lepi komentari i podrška fudbalskih ljudi. Bio sam još dete kada su mi roditelji objasnili da pametni ljudi ceo život rade na sebi i uče. Verujem da će mi gospodin Rodžers pomoći da budem još bolji, kao što je to uspeo sa drugim igračima. Svaki dan zajedno radimo na tome. Neka moje buduće igre pokažu o kojim se detaljima radi - skroman je Marković koji je između ostalog Rodžersa "kupio" i time što je prilikom putovanja za Francusku, avionsku kartu prve klase ustupio klupskoj službenici.

- Za mene je to bio normalan gest muškarca koji poštuje žene. Verujem da bi i drugi to uradili na mom mestu. Džentlmenski je ustupiti bolje mesto dami - kaže Marković.

Velika nada Liverpula je još izjavila da selektor Srbije, Dik Advokat ima punu podršku Srbije, kao i da se nada da će se situacija u njegovom voljenom Partizanu stabilizovati.

FK Partizan, Lazar Markovic

- Advokat ima moju podršku i ne samo moju. Svi igrači žele isto što i novi selektor, Savez koji ga je postavio i navijači - da odemo na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. Nadam se da ćemo daleko dogurati s poznatim i proverenim stručnjakom iz Holandije. U isto vreme pozdravljam njegovog prethodnika Ljubinka Drulovića. Vrlo kratko smo sarađivali, ali smo napravili neke fine stvari.

- Znam koliko je teška situacija u klubu. Znam i kako je kada se ne uđe u Ligu šampiona. Ali. uprkos svemu verujem da će Partizan izaći jači iz svega. Braćo Grobari, držite se! Mislim na vas i navijam da opet zaređate sa uspesima - zaključio je Lazar Marković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Mocartsport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    15. avgust 2014 | 15:27

    Opet srpska ljubomora,pa dokle......

  • Neca

    15. avgust 2014 | 16:41

    Neka greje klupu, on zaradjuje milione dok ti sedis kuci i lupetas.

  • vinci

    16. avgust 2014 | 00:37

    Nece grejati on nista, ima sasvim dovoljno utakmica sa dva kupa i ligom sampiona za Markeca. Ako bude bio uporan i malo srece moze da ima dobru minutazu. Staridze i Sterling su ispred njega a ove ostale moze da ostavi iza sebe i da bude i u prvih 11. Hanibal Suarez je otisao ne treba da se zaboravi a sigurno je bolji od Lamberta i Lalane sto su kupili. Tako da ovi sto se ne razumeju u fudbal i pricaju o grejanju savet im je da zagreju malo stolicu kuci i gledaju tv ili da kupe karte da idu uzivo da gledaju tekme na Ejnfild pa da onda kad se malo informisu da pocnu da daju komentare normalnije prirode. You never walk alone!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA