Igrač koji sanja kraj karijere u Zvezdi, neće više igrati za BiH!

Zvjezdan Misimović neće nastaviti reprezentativnu karijeru. Oprostio se od dresa BiH pismom

  • 6

Rekorder po broju utakmica za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović saopštio je da se povlači iz državnog tima.

- Nakon dugo razmišljanja, teška srca sam odlučio da sa sebe skinem najdraži dres, u kojem sam odigrao najvažnije utakmice u životu. Osećam da je došlo vreme da neko mlađi zauzme moje mesto, a ja da se preselim na tribine kao najvatreniji navijač. Kruna moje karijere i ono o čemu sam sanjao još od dečačkih dana je učestvovanje na Svetskom prvenstvu, što mi je ova reprezentacija i omogućila - napisao je Misimović u oproštajnom pismu.

Misimović je jedan od retkih Srba koji je igrao za selekciju BiH, njegovi roditelji su iz Bosanske Gradiške, a rođen je u Minhenu, gde je u mlađim selekcijama Bajerna i napravio prve korake.

Za prvi tim Bavaraca odigrao je samo tri utakmice, a potom je nastupao za Bohum, Nirnberg, Volfsburg, sa kojim je osvojio Bundesligu, Galatasaraj, Dinamo iz Moskve, a trenutno je član kineskog Gvanžua.

Bio je omladinski i mladi reprezentativac Srbije i Crne Gore, ali je 2004. godine odlučio da obuče dres BiH.

Odigrao je rekordne 84 utakmice i postigao 25 golova.

Ljubitelji fudbala u Srbiji pamte Misimovića i po izjavi da mu je san da fudbalsku karijeru okonča u dresu Crvene zvezde.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA