VOJVODINA ODGOVORILA NA OPTUŽBE: Evo dokaza za koliko smo prodali Milinkovića Savića!

Preduzećemo sve neophodne pravne radnje u krivičnim i parničnim postupcima protiv svih odgovornih lica pred nadležnim sudovima, navodi se u saopštenju Upravnog odbora Novosađana

  • 1

Bivši član UO Vojvodine i vlasnik kompanije "Vuković 1967", Dragoslav Vuković raspalio je strasti na "Karađorđu" svojom krivičnom prijavom i izjavama u medijima da neko utajio više od polovine novca u transferu Sergeja Milinkovića Savića u Genk. On je optužio da je mladi igrač prodat za 1,8 miliona evra, a ne 850.000 koliko su "lale" prijavile.

Ovim povodom upravni odbor Novosađana je izdao saopštenje za javnost u kojem su optužbe bivšeg njihovog kolege nazvane notornim lažima i manipulacijom. Uz saopštenje su priložili i dokument sazvaničnog sajta FIFA o transferu talentovanog veziste.

- Notorna je laž i manipulacija, tvdnja da je sa FK Genk zaključen ugovor u visini od 1.800.000€ za transfer igrača Sergeja Milinković-Savića. Iznos transfera koji je preciziran ugovorom između Fudbalskog kluba Vojvodina i FK Genk je 850.000€ što dokazuje i zvanična elektronska baza podataka FIFA-e.

Tačno je da je bivše rukovodstvo Fudbalskog kluba Vojvodina, u kojem je Dragoslav Vuković obavljao funkciju člana Upravnog odbora, zaključilo sporan ugovor sa DOO "Vuković 1967" dana 28.04.2014.godine, na osnovu koga je pokušao da na nezakonit način ostvari 50% ekonomskih prava za profesionalnog igrača Sergej Milinković-Savića.

Ugovorom je predviđena kupovina pomenutih prava za iznos od 360.000€. S obzirom da je došlo do zloupotrebe menice, koja je nezakonito aktivirana na iznos od 2.300.000€, Fudbalski klub“ Vojvodina“ će preduzeti sve neophodne pravne radnje u krivičnim i parničnim postupcima protiv svih odgovornih lica pred nadležnim sudovima.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Vojvodine nastavlja sa radom na sanaciji zatečenog stanja i finansijskoj konsolidaciji i odlučan je da ne dozvoli da bilo ko otima i uzurpira imovinu i novac od kluba. Sva nesporna i zakonita potraživanja će biti uredno izmirena.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Vojvodine, ovim putem, takođe poziva sve nadležne državne institucije, da dođu u Fudbalski klub Vojvodina i ispitaju prvo rad ovog Upravnog odbora, a zatim i sve prethodne - navodi se u saopštenju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Jaka Blazic

    15. avgust 2014 | 22:09

    Mozda al samo u Rumuniji posto ovim sahovnicarima nije ni poklonjeno mesto dovoljno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA