Razišli se Niksi i D'Antoni

Do prekida saradnje došlo je nakon crne serije od šest poraza zaredom, osam u poslednjih deset utakmica

  • 0

Majk D'Antoni nije više trener košarkaša Njujork Niksa, a američki mediji prenose da nije reč o otkazu nego o "obostranom prekidu saradnje". Ekipu će, do angažovanja novog trenera, voditi dosadašnji asistent Majk Vudson, jedini iz D'Antonijevog stručnog štaba koji nije s njim naputio Nikse.

Do prekida saradnje došlo je nakon crne serije od šest poraza zaredom, osam u poslednjih deset utakmica. Izvori bliski njujorškom timu prenose da je D'Antoni imao poverenje uprave, ali da je izgubio autoritet kod igrača, iako je pre samo mesec dana Njujork bio u pobedničkoj seriji od sedam trijumfa.

Mediji već špekulišu o nasledniku, a najozbiljniji kandidat  je bivši trener Jute Džeri Sloan, koji je u februaru prošle godine otišao u penziju, ali je nedavno izjavio da mu nedostaje posao i da je spreman da se vrati u NBA. Još jedno ime koje se pominje je, takođe penzionisani, bivši trener Čikago Bulsa i LA Lejkersa, najtrofejniji stručnjak u istoriji lige Fil DŽekson, koji takođe razmišlja o povratku.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA