SRBIJA OSVOJILA TROFEJ BEOGRADA: Bogdanovo zakucavanje prelomilo meč sa Turcima! (FOTO)

Zahvaljujući odličnoj roli bivšeg asa Partizana "orlovi" su došli do pobede nad Turskom

  • 16

Srbija je osvojila i drugi "Trofej Beograda" pobedom u finalu nad selekcijom Turske 79:64. Sada već tradicionalni pripremni turnir koji se održava u Beogradskoj areni pripao je srpskim košarkašima koji nisu uspeli da u borbi za trofej prikažu partiju kao u polufinalu protiv Argentine.

Dosta oscilacija je bilo u igri izabranika Aleksandra Đorđević koji su imali naročitih problema u napadu gde su na momente delovali potpuno smušeno. Ipak, zahvaljujući odličnoj roli Bogdana Bogdanovića u poslednjih pet minuta utakmice došli su do trijumfa i trofeja.

Najbolji u našem timu bio je pomenuti Bogdanović sa 13 poena, a svesrdnu pomoć dao mu je Stefan Marković sa 12 koji je proglašen i za najkorisnijeg igrača u finalu, kao i Katić koji je postigao 13. U turskom taboru jedini dvocifreni bio je Akjol sa 11 koševa.

Srbija: Micov 4, Milosavljević, Bogdanović 13, Bjelica 9, Marković 12, Kalinić 5, Krstić, Raduljica 12, Katić 13, Štimac, Birčević 2, Mitrović 4, Simonović 1, Jović 4.

Turska: Balbaj , Guler 4, Ermis 8, Hersek 2, Preldžić 6, Savaš 7, Gonlum 2, Arslan 1, Ašik 9, Akjol 11, Aldemir 4, Mahmutoglu 3, Osman.

Aleksandar Đorđević je na startu napravio malo iznenađenje sa Katićem u prvoj petorci umesto do sada standardnog Raduljice i to je dalo rezultat. Odmah su naši košarkaši stekli prednost zahvaljujući dobroj i raznovrsnoj igri u napadu. Pik en rol je funkcionisao odlično i kada je na parket ušao Raduljica.

Međutim, naš centar je promašio nekoliko zicera, što su Turci iskoristili da se približe na dva poena, ali je njihov nalet vrlo brzo odbijen. Dobar je bio Stefan marković i u odbrani i u napadu, a pomoć mu je dao i Bogdanović, kao i Jović svojim prodorima.

Mnogo slabije su krenuli u drugi period meča srpski košarkaši sa dosta smušenosti u napadu i slabom pokretljivošću u odbrani što je prouzrokovalo da Turci dođu do izjednačenja. Mahmutoglu je u tim trenucima bio predvodnik turskog tima svojimdalekometnim šutevima.

Povratko Katića i Markovića na parket naš tim se konsolidovao, a razigrao se i Luka Mitrović koji je leteo po terenu, pa su stvari ponovo došle na svoje mesto. Mada mora se priznati da su naši igrači u prvom poluvremenu imali problema sa šutevima iz igre i slabom realizacijom.

Opet kao i u drugoj četvrtini ušli smo u drugi deo meča potpuno smušeno čemu svedoči i da nismo čitava tri minuta postigli koš, Mnogo smo se mučili u napadu, dok je odbrana bila solidna. Onda se razigrao Miroslav Raduljica koji je i postizao poene i skakao što nam je uz Markovićeve i Bjelicine poene donelo i najveću prednost od devet razlike.

Ipak, nismo mogli se održimo na tom nivou i ponovo su počele oscilacije u našoj igri, na kojima će morati da poradi u narednim danima Aleksandar Đorđević. Mogli smo da prelomimo u tom trenutku meč, ali smo propustili priliku i vratili protivnika u život.

Umalo to da nam se obije o glavu da se nije raspucao Bogdanović u poslednjoj četvrtini. Prvo je sjajnim zakucavanjem podigao malobrojnu publiku na noge, a zatim u sledećem napadu postigao trojku i pomogao nam da se odlepimo i steknemo samopouzdanje.

Kakvu je igru pružio bivši as Partizana u tom periodu najbolje pokazuje da je postigao deset poena u poslednjoj četvrtini. No, svakako se mora reći da našem selektoru predstoji žestok rad narednih dana na rešavanju problema koje naš tim ima kada napada, kao i na ispravljanju praznih minuta tokom utakmice, što smo imali prilike da vidimo na ovom meču.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    17. avgust 2014 | 23:10

    Kalinic,Simonovic,Mitrovic kapiten mutanta i Stimac nemaju sta da traze u reprezentaciji Srbije,imaju gubitnicki mentalitet,za razliku od BB SHOW-a i tu se vidi koliko im je falila najbolja kosarkaska akademija Srbije-Partizan-MIT ili cudo-PONOS SRBIJE !!!

  • Bogdan

    17. avgust 2014 | 22:39

    Da cujem ko ce sada da ga vredja i osporava... BOGDANE LEGENDO KAPA DOLE <3

  • Vuja PFC

    17. avgust 2014 | 23:00

    INSTITUCIJA!!!!! DR. JE PONOSAN POSLE OVOGA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA