ĐORĐEVIĆ: Bogdanović očekuje previše od sebe!

- Najveći njegov problem je što on sam očekuje previše. Nema potrebe da se teži najboljoj utakmici u dosadašnjoj karijeri, koja je u njegovom slučaju veoma kratka. Ovo je drugi put, posle Hrvatske, da rešava utakmicu. Bogdan mora da igra više instinktom i oslobodi glavu - objasnio je Ðorđević

  • 11

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je "Trofej Beograda". Izabranici Aleksandra Đorđevića u finalu turnira bili su bolji od Turske i tako ostvarili novu pobedu u pripremnom periodu pred Mundobasket.

Selektor Srbije  rekao je da je zadovoljan posle pobede nad Turskom, istakavši da su njegovi izabranici odigrali pravu takmičarsku utakmicu.

- Ovo je daleko od prijateljske utakmicu u smislu pripreme, očigledno je bilo da obe ekipe žele pobedu. Očekivali smo tvrd meč, dobro je što je došao sada i što je bilo nervoze, jer su ovakve utakmice pred nama na svetskom prvenstvu u Španiji - rekao je

On je naveo da je u finalu srpski tim izgubio brzinu u igri, posebno prilikom protoka lopte.

- Ne mogu da budem nezadovoljan odbranom, iako neke stvari nismo taktički uradili kako treba. Nismo pravili faulove nad njihovim visokim igračima koji slabije izvode slobodna bacanja, a postojao je dogovor u pripremi meča - rekao je Ðorđević.

Poslednje provere pred odlazak na SP Srbija će imati 21. i 24. avgusta, kada će u Vršcu i Beogradu odmeriti snage sa selekcijom Novog Zelanda.

- Jedva čekam da dođemo u Vršac i u miru nastavimo da radimo. Poslednja nedelja će biti orijentisana na jednodnevni trening u vreme odigravanja utakmica na SP, kako bi se što bolje adaptirali na uslove u Španiji. Čeka nas još par detalja koje moramo da ubacimo i ispravimo za svetsko prvenstvo - napomenuo je Ðorđević.

Novinare je zanimalo da li je zadovoljan igrom Bogdana Bogdanovića, koji je proradio tek u finišu meča.

- Najveći njegov problem je što on sam očekuje previše. Nema potrebe da se teži najboljoj utakmici u dosadašnjoj karijeri, koja je u njegovom slučaju veoma kratka. Ovo je drugi put, posle Hrvatske, da rešava utakmicu. Bogdan mora da igra više instinktom i oslobodi glavu - objasnio je Ðorđević.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    17. avgust 2014 | 23:35

    Bogdanovic je nešto najbolje što se desilo Srpskoj košarci u poslednje vreme.Treba mu dati odrešene ruke i pustiti ga da igra,on može sam da odluci utakmicu,Bjelica fantastican igra gotovo bez greške,Raduljica prijatno iznenadio barem mene,uz oporavljene Krstica i Teodosica ko zna možda nešto i bude od nas...

  • MILOS

    18. avgust 2014 | 00:06

    PRVI PUT od kada je selektor da me je razocarao,meni je ova izjava nepotrebna i skroz bezveze i moze lose da utice...sto se kaze kontraproduktivna.

  • Danijel

    17. avgust 2014 | 23:58

    Oprostite mozda sam glup, ali ne razumem konstataciju selektora! Znaci da decko ne resava ili da resava utakmicu...bas ne kontam! Nekazem da treba da ga dize mnogo, shvatam, ali moj osecaj je da je selektor prepotentan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA