Ukrajinski navijači smatraju da su se Hrvati devedesetih borili protiv agresora, kao i oni danas!

Saopštenje navijača Dnjepra pred meč sa splitskim Hajdukom privuklo je pažnju medijima na ovim prostorima

  • 30

Navijačka grupa ukrajinskog Dnjepra pozvala je u svom saopštenju sve navijače da ne napadaju pripadnike Torcide, zvanične navijačke grupe splitskog Hajduka pre i tokom meča u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Navijači Dnjepra su ratnu situaciju u svojoj zemlji uporedili sa onom sa naših prostora devedesetih godina, i napisali sledeće:

"Ranih devedestih godina Hrvati su se, baš kao mi sada, suprotstavili imperijalističkom čudovištu. Organizovali su odbranu protiv agresora i uspeli", prenosi "Index.hr", a u nastavku se dodaje:

"Tražimo od naše huliganske grupe da ne pogorša odnose između Ukrajine i Hrvatske. Nemojte da se ponovi situacija kao u prošloj utakmici s Dancima, kada se ljudi nisu usudili da idu u Kopenhagen. Treba i mi da idemo u Split i ne nameravamo da podstičemo mržnju. Prihvatite ovo i zbog kluba, da nas UEFA ne bi kaznila".

Utakmica će se igrati u sredu na Olimpijskom stadionu u Kijevu, kapaciteta oko 70.000, a očekuje se dolazak oko stotinu hrvatskih navijača.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srx

    19. avgust 2014 | 20:43

    Fasisti,i 1 i 2

  • Mik

    19. avgust 2014 | 20:34

    Meni više deluje da je Ukrajina agresor,ali dobro. Svako gleda iz svog ugla.

  • Matofi

    19. avgust 2014 | 21:05

    Cuj ovo Suprotstavili imperijalistickom cudovistu. Postovani huligani oba kluba, vase drzave su jedan mali nokat tog cudovista. Nemate vi ono sto treba da se ima da se supratstavljate tom cudovistu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA