Čitač karata na ulazima "Marakane" čita i ljude

Iako se ulaznica za mečeve sa Spartakom i Smederevom nije naplaćivala, Zvezdina publika prebrojana u čoveka zato što sistem registruje svakog pojedinca kao i bar-kod

  • 0

U prve dve utakmice u nastavku državnog fudbalskog prvenstva na "Marakanu" je došao 81.871 gledalac. Sjajan potez Zvezdinog rukovodstva da se karte ne naplaćuju privukao je 41.250 ljudi protiv Spartaka, a zatim 40.621 dušu na meč sa Smederevom.

Zvanični spiker na stadionu oba puta je u poluvremenu objavio pedantan podatak koliko ima gledalaca. Poseta impesivna, a pitanje za fudbalsku javnost i "zvezdaše" u njoj zagonetno - kako "crveno-beli" prebroje publiku u čoveka ako je ulaz besplatan?

Od pretprošlog proleća na Zvezdinom stadionu je ugrađen moderan sistem čitača karata na kapijama, koji, ako se ulaznice kupuju, registruje takozvani bar-kod na svakoj pojedinačno. Tada je logično što bude izbrojana svaka glava, a ovako...

- Kada je ulaz slobodan, imamo na kapijama ljude koji broje gledaoce, ali i sistem nije samo čitač karata nego i čitač koji registruje svakog čoveka koji prođe i kada je sigurnosna rampa spuštena - objasnio nam je portparol Zvezdine fudbalske sekcije Marko Nikolovski.

Nikolovski nam je potvrdio da nije sveto slovo odluka da ulaz na sledećim utakmicama na "Marakani" ne bude slobodan da se ne bi štetili navijači koji su pretplatnici. Njih je, kažu u Zvezdi, oko 12.000.

- Odlučivaće se o tome od meča do meča. Ulaz na prvu utakmicu polufinala kupa protiv Partizana u sredu biće slobodan samo za imaoce pretplatnih karata. Za dalje ćemo videti - rekao je Nikolovski.

Hipotetički, ako Zvezda u subotu u prvenstvu savlada BSK u Borči, a onda i "večitog rivala" u kupu, pa otvori kapije i kad joj, zatim, dođe Borac, sva je prilika da bi i već čuveni broj "41.250" bio ozbiljno uzdrman.

(Telegraf.rs / G. A. / Foto: delije.net)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA