Predsednik FK Modriča u dresu Rada dao pet golova Voždovcu!

Posle utakmice trećeg kola u kojoj su "građevinari" slavili sa 6:1, svima je jasno da je klub s Banjice u svoje redove doveo ozbiljnog golgetera

  • 4

Zamislite se dobro i pokušajte da se setite kada je poslednji put neki fudbaler u Jelen Superligi postigao pet golova na samo jednom jedinom meču.

To se desilo danas, u trećem kolu, na stadionu Obilića! Fudbaleri Rada ubedljivo su pobedili Voždovac rezultatom 6:1, a čak pet golova za "građevinare" postigao je Petar Jelić.

Ovaj napadač je mrežu Voždovca načeo u 8. minutu, da bi potom pogađao u 23, 29. i 44 i 53. minutu. Tek u 64. minutu je Anđelković postigao prvi gol za "zmajeve", a konačan rezultat postavio je Perović u 78.

Jelić, 27-godišnji fudbaler, stigao je u letnjem prelaznom roku iz kineskog Gvandonga, a iskustva u međunarodnom fudbalu ima na pretek. Petar Jelić je inače aktuelni predsednik Upravnog odbora FK Modriča Maksima, i sin nekadašnjeg pokojnog predsednika Republike Srpske Milana Jelića, koji je predsedavao savezima Republike Srpske i BiH.

Ponikao je u Modriča Maksimi odakle je otišao u Nemačku, Nirnberg, odakle je pozajmljen Karl Cajs Jeni. Potom se 2007. vratio na naše prostore, angažmanom u OFK Beogradu, a zapažene uloge imao je i u Rusiji u klubovima Volga iz Njižnog Novgoroda i Gruziji, gde je nosio dres Dinama iz Tbilisija. Prošle godine se vratio u Srbiju, tačnije Novi Paza, a potom je otišao u Kinu.

Ovaj bivši juniorski, mladi i seniorski reprezentativac BiH u svojoj karijeri je ostao upamćen kao prvi strelac bosanske Premijer lige u sezoni 2005/06, kada je Modriča osvojila titulu.

Posle ove utakmice je svima jasno da je Rad u svoje redove doveo ozbiljnog golgetera!

RASPUCANO U KRUŠEVCU

Fudbaleri OFK Beograda savladali su u Kruševcu ekipu domaćeg Napretka sa 4:2.

Izabranici trenera Dejana Ðurđevića neočekivano su odneli ceo plen sa teškog gostovanja postigavši prvu pobedu ove sezone. Romantičari su odličnom igrom prosto nokautirali domaćina u prvih pola sata i stekli ubedljivo vođstvo, koje su umeli da sačuvaju do kraja susreta.

Trijumf je najavljen kada su Paločević i Čavrić zatresli mrežu u roku od pet minuta, što je donelo mnogo sigurnosti u redove Beograđana, pa su u nastavku zaigrali rasterećeno i bez većih problema čuvali vođstvo.

Napredak je igrao bez ideja u napadu, a sa dva gola Mićića samo je ublažio zaslužen poraz, krajem prvog poluvremena i u sudijskoj nadoknadi.

Jelen Superliga, 3. kolo

Subota:

Jagodina - Radnički Niš 3:1

(Savković 48, Lepović 66, Ðurić 78 - Ðorđević 41)

Spartak - Mladost 1:0

(Milić 27)

Voždovac - Rad 1:6

(Anđelković 64 - Jelić 8, 23, 29, 44, 53, Perović 78)

Novi Pazar - Radnički Kragujevac 2:0

(Hadžibulić 51, Ðorđević 80)

Borac - Čukarički 0:0

Napredak - OFK Beograd 2:4

(Mićić 41, 90+4 - Paločević 2. Čavrić 5, 29, Gajić 49)

Vojvodina - Crvena zvezda 0:1 (u toku)

(Rakić 17)

Nedelja:

Partizan - Donji Srem 19.00

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zile

    23. avgust 2014 | 21:30

    Borovnica imena se nesecam dao je Slobodi iz Tuzle negde oko 80te godine pet golova u Beogradu.

  • Vrsni poznavalac

    23. avgust 2014 | 20:54

    Vidis ti modernog fudbala u nasoj ligi, kada ti "napadac" igra stopera, ljudi sta pricate da je covek vrsni napadac, covek stoper, treba skontati takticku postavu Rada kada stoper da 5 golova, z******i su i Liverpool i Aggera, nema sta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA