Koga će Đorđević precrtati? Beka, krilo ili centra?

Selektor je razmišljao o modelu sedam spoljnih i pet visokih igrača u timu. Reprezentacija na spoljnim pozicijama ima već sedam igrača, pošto je otpao Micov, a to znači da bi mogao da otpadne neko od centara

  • 27

Košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je poslednji meč pred polazak za Španiju na Mundobasket (30. 08 - 14. 09) a već u sredu ujutru putuju za Granadu na prvu fazu takmičenja.

Veče pre polaska na put selektor Aleksandar Đorđević saopštiće koji igračneće putovati sa reprezentacijom. Posle odstranjivanja Vladimira Micova, otpašće samo jedan igrač, ali je obaveza teža jer sada treba izvagati ko je potrebniji.

Ako se Đorđević odluči da vodi sedam spoljnih i pet igrača pod košem, kako je zamislio prvobitno, onda će najverovatnije otpasti Luka Mitrović ili Raško Katić. A možda Đorđević da šansu Mitroviću, koji je najmlađi pa otpadne Birčević..

Na spoljnim pozicijama ostao je sa Teodosićem, Markovićem, Jovićem, Bogdanovićem, Kalinićem, Simonovićem, Bjelicom što je sedam igrača.

Ako ostane pri tome da vodi pet visokih onda ostaju na centrima Krstić, Raduljica, Katić, Štimac, a na krilnim centrima Birčević i Mitrović.

Znači, jedan će morati da otpadne. E sad, Štimac može da odigra i na poziciji četiri, što znači da bi on mogao da ide u paru sa Birčevićem i tri centra Katić, Krstić i Raduljica...

Ako se odluči da vodi šest spoljnih i šest visokih igrača, onda je najbliži ispadanju Stefan Jović...

Šta vi mislite, ko će otpasti sa spiska?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(D. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    25. avgust 2014 | 15:37

    Ovaj Bircevc najrealnije (ako vec Simonovic ne moze), jer Mitrovicu treba dati sansu decko dobro igra, a i prosle godine su ga ispalili glupo bi bilo da ga opet ispale, a Rasko je iskusan zna ponekad da odigra dobro, svakako je mnogo korisniji od Bircevica.

  • milos

    25. avgust 2014 | 19:03

    ovi sto bi vratili Micova,pa nije to pijac,a i nije neki igrac.

  • Sremac

    25. avgust 2014 | 15:30

    Neka precrta kalinića i onako ga neko šlepa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA