Jovetićevo veče za pamćenje pokvarilo Markoviću debi! (FOTO) (VIDEO)

U poslednjoj utakmici drugog kola Premijer lige, Mančester siti je slavio protiv Liverpula rezultatom 3:1

  • 3

Neće po lepom pamtiti debi Lazar Marković, ali noć 25. avgusta hoće Stevan Jovetić. Crnogorski reprezentativac je postigao dva gola i bio najzaslužniji što je Mančester Siti savladao Liverpul rezultatom 3:1 u poslednjoj utakmici drugog kola Premijer lige.

Pokazali su "građani " na ovoj utakmici zašto su najveći favoriti da odbrane titule ove sezone. Iako je Liverpul bio bolji u većem delu prvog poluvremena, domaća ekipa je otišla na odmor sa prednošću.

Veliku grešku Alberta Morena iskoristio je Stevan Jovetić u 41. minutu i tako prvi put postigao gol za Siti, a da je počeo utakmicu. U 10. minutu nastavka, Crnogorac je duplirao prednost "građana". Iskoristio je sjajan pas Nasrija i zatresao mrežu Minjolea po drugi put, a to je ukupno njegov četvrti pogodak u dve utakmice koliko je odigrao u karijeri protiv Liverpula.

Na isteku sat vremena igre, šansu da debituje dobio je Lazar Marković. Odmah je popularni Markec sa dva poteza nagovestio da će biti veliko pojačanje za tim Brendana Rodžersa, njegovi saigrači nisu iskoristili solidne prilike, a onda je usledio i poslednji udarac domaće ekipe.

U igru je ušao Serhio Aguero i posle samo 23 sekunde provedene na terenu postigao pogodak posle sjajne asistencije Hesusa Navasa. Do kraja utakmice, gosti su uspeli samo da smanje rezultat, kada je Pablo Zabaleta postigao autogol sedam minuta pre kraja.

Ovaj poraz Liverpula, koji nije slavio na Etihadu u Premijer ligi još od 2008. godine, posmatrao je sa tribina i Mario Baloteli, najnovija akvicizija "crvenih", dok je Aleksandar Kolarov odgledao ceo meč sa klupe. Treba naglasiti i da je Liverpul morao da završi meč sa deset igrača, jer je zbog povreda teren napustio Glen Džonson, a Rodžers nije imao više izmena.

Premijer liga 2. kolo:

Aston Vila – Njukasl 0:0

Čelsi – Lester 2:0

Kristal Palas – Vest Hem 1:3

Sautempton – Vest Bromič 0:0

Svonsi – Barnli 1:0

Everton – Arsenal 2:2

Nedelja:

Hal – Stouk 1:0

Totenhem – KPR 4:0

Sanderlend – Mančester junajted 1:1

Ponedeljak:

Mančester siti – Liverpul 3:1

(Jovetić 41, 55, Aguero 69 - Zabaleta 83ag)

Tabela: Totenhem 6, Čelsi 6, Mančester Siti 6, Svonsi 6, Arsenal 4....Kristal Palas 0, Barnli 0, KPR 0

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA