Još jedan razlog zašto je Murinjo specijalan: Potrošio je 900 miliona na pojačanja!

U proteklih deset godina, najbolji treneri sveta trošili su ogroman novac svojih klubova na pojačanja, a među njima prednjači Žoze Murinjo

  • 7

Menadžer Čelsija, Žoze Murinjo, lider je među svetskim trenerima po novcu koji je potrošio u proteklih svetskih godina. Naime, Portugalac je za taj vremenski period vodeći "plavce", Inter i Real Madrid potrošio čak 900 miliona evra.

Naravno, ova informacija svakako ne može da ospori trenerski kvalitet Murinja, ali je  veoma interesantna. Posle Murinja, najveći trošadžija je Karlo Anćeloti. Italijan je predvodeći Milan, Čelsi, PSŽ i Real Madrid za pojačanja izdvojio 881 milion evra.

Na trećem mestu se nalazi Roberto Manćini, koji je dok je bio trener Intera, Mančester Sitija i Galatasaraja potrošio 667 miliona evra. Za njim sledi Manuel Pelegrini, koji je vodeći Viljareal, Real Madrid, Malagu i Mančester siti potrošio 645 miliona evra.

Aleks Ferguson se nalazi na petom mestu ove liste. Legendarni menadžer Mančester junajteda je u protekloj deceniji za pojačanja izdvojio 465 miliona evra.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaziprst

    26. avgust 2014 | 08:36

    Lalatovic i Nikolic 900 odnosno 887 hiljada dinara .

  • Ja

    26. avgust 2014 | 06:44

    Ferguson za deceniju potrošio 465 miliona a Van Gal za jedan prelazni rok 120. I opet ništa neće uraditi.

  • vinci

    26. avgust 2014 | 00:52

    Zato je fergi ostavio sastav u raspadu, nije podmladjivao ekipu, nije kupovao nista godinama, igrali mu vidic , ferdinand i evra 10 godina u odbrani i za gigsa i skolsa i nevila da ne pricam:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA