Srpski PETARdinjo za Telegraf: Ni Zvezda, ni Partizan, već Real i Inter!

Napadač Rada o kojem priča fudbalska Srbija otkriva za Telegraf koji gol protiv Voždovca mu je najlepši i kojim putem je preko Azije došao do Banjice

  • 11

Ako statistika kaže da se u proseku u domaćem prvenstvu postiže dva do tri gola po utakmici, onda je više nego jasno kako je odjeknula vest da je na utakmici Voždovac - Rad samo jedan igrač postigao PET golova. Ovakav podvig dešava se jednom u deceniji, a verovatno je prvi put u srpskom fudbalu da se dogodi baš na debiju!

Posle dugog i mukotrpnog puta preko Evrope i Azije, fudbaler Rada Petar Jelić dočekao je svojih pet minuta ispisujući stranice istorije našeg sporta.

Odmah smo ga pitali da li bi igrao za reprezentaciju Srbije!

- Voleo bih, ali nemam pravo. Već sam odigrao dve utakmice za nacionalni tim Bosne i Hercegovine. Imao sam tada 20 godina i bilo je jako značajno za moju karijeru. Sada mi je žao, ali nema nazad - objašnjava Petar Jelić.

Napadač ekipe sa Banjice lako nam je preneo emocije posle utakmice trećeg kola, jer je i sam još pod utiskom.

- Kao napadač jasno je da se očekuje od mene da postižem mnogo golova, ali svakao da nisam mislio da ću postići pet, posebno ne baš na prvoj utakmici! Kada sam postigao prvi i drugi, bio sam prezadovoljan, kod trećeg sam već mislio da sanjam, bilo je jako nerealno.

- Mnogima se najviše sviđa treći gol, ali je meni najdraži peti jer mi je posebno zadovoljstvo da postižem pogotke glavom. Važno je sada da ostanem na zemlji i da se ne zanosim mnogo jer je to samo jedna utakmica.

Jelić je u prethodnom periodu bio u Kini, pre toga u Rusiji, Nemačkoj, igrao je i za Novi Pazar, OFK Beograd, Hajduk iz Kule. Karijeru je počeo u rodnoj Modriči, gde ga je otac prvi put odveo na trening.

- Svaki od ovih pet, ali i one ranije pogotke posvetio sam pokojnom ocu. Kada je bio živ redovno je dolazio na moje utakmice i radovao se mojim golovima više od mene. Uvek me je bodrio i podržavao, znam da bi sada bio ponosan da me vidi - emotivno i iskreno priča Jelić.

Na pitanje da li favorizuje Zvezdu ili Partizan, Jelić ostaje nedorečen

- Kada sam bio mali navijao sam za Inter i Real, to je tada bio popularno, vremenom sam fudbal počeo da gledam drugim očima. Ne navijački, već profesionalno - kaže napadač Rada za Telegraf koji će u nedelju imati priliku da dokaže svoj napadački potencijal protiv Partizana.

Ako ne znate, taj meč će se igrati bez publike.

(M. P)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EU

    26. avgust 2014 | 12:21

    Prodo se Bosancerosima

  • JaTiOn

    26. avgust 2014 | 15:45

    Sada ti je žao, a mislio si profitirati od igre u reprezentaciji BiH. Da si bio toliko dobar igrao bi i dalje i išao u Brazil, a ovako ...

  • Sve ce to UEFA pozlatiti

    26. avgust 2014 | 13:54

    E sad ako sme pritiv zvezde uopste da sutne na gol i on i njegovi saigraci. Videli smo prve tri ekipe da ne smeju da sutnu da slucajno ne udje lopta. Doci ce vreme i na Rad. Nema veze, sve ce to UEFA pozlatiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA