Prvo veliko iznenađenje na US Openu: Hrvatski tinejdžer izbacio Rosola!

Borna Ćorić, momak koji ima samo 17 godina, napravio je najveći uspeh u karijeri i plasirao se u drugo kolo US Opena

  • 5

Dugo će momak po imenu Borna Ćorić pamtiti debi na US Openu. Hrvatski teniser koji ima svega 17 godina uspeo je da pobedi 27. tenisera sveta, Lukaša Rosola rezultatom 6:4, 6:1, 6:2 i tako se plasirao u drugo kolo poslednjeg Gren Slema sezone.

Ćorić je rođen 1996. godine u Zagrebu, a do sada nije odigrao nijedan meč na nekom od četiri najveća turnira. Hrvat je svoj talenat pokazivao na juniorskim Gren Slemovima, s obzirom da je 2013. godine igrao polufinale Australijan Opena i Roland Garosa, a osvojio upravo US Open. Prvu veliku pobedu u seniorskoj konkurenciji imao je protiv Jiržija Janoviča u Dejvis Kupu, da bi na ATP turniru u Umagu pokazao sav svoj talenat.

Dobio je specijalnu pozivnicu i odmah u prvom kolu pobedio Rožera Vaselina, a zatim i Argentinca Horasio Zebalosa. Usledilo je četvrtfinale gde je u tri seta bolji od njega bio Fabio Fonjini. Ćorić je trenutno 204. teniser sveta, a najbolji plasman mu je bila 190. pozicija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA