Partizan u Ligi Evrope! I da se nikad više ne vrati u Azerbejdžan! (VIDEO)

Partizan je slavio u revanš meču protiv Nefčija rezultatom 2:1*Oba gola postigao je Petar Škuletić koji je na kraju i isključen

  • 67

Fudbaleri Partizana uspeli su da izbore plasman u Ligu Evrope, pošto su u revanš meču poslednjeg kola kvalifikacija pobedili Nefči u Bakuu - 2:1. Kako je u prvoj utakmici bilo 3:2 za crno-bele, klub iz Humske će na jesen odigrati još šest utakmica na međunarodnoj sceni. Partizan je prednost stekao preko Škuletića u 24. minutu, da bi Vobaj doneo izjednačenje u 13. minutu drugog poluvremena. U nadoknadi vremena, Škuletić je stavio tačku na ovaj dvomeč.

Ni dvodnevni horor u Bakuu sačinjen od kamenovanja igrača, očajnog terena, prozivanja i provociranja ekspedicije Beograđana na svakom ćošku, kao ni ratnički fudbaleri azerbejdžanskog prvaka nisu bili dovoljni da bi se jedini srpski predstavnik u Evropi zaustavio ka putu u Ligu Evrope. Jedinu senku na prolaz Partizana je bacilo isključenje Petra Škuletića u poslednjim trenucima meča.

Stadion: "Tofiq Bahramov"

Gledalaca: 18.000

Sudija: Robert Šorgenhofer

Strelci: Škuletić 24, 90+2 Vobaj 58

Nefči: Stamenković - Kardozo - Denis Silva - Junuzade - Abdulajev - Flavinjo (od 53. Kanales) - Vobaj (od 83. Masimov) - Ramos - Kaue - Sejidov (od 53. Bertuči)- Nfor

Partizan: Lukač - Vulićević - B.Ilić - Stanković - Petrović - Drinčić - Brašanac - Živković (od 90+4 Ostojić) - Grbić (od 59. Ilić) - Lazović (od 84. Pantić) - Škuletić

Uvod u utakmicu koja je odigrana  na užasnom, ali užasnom terenu, bila je provokacija od strane domaćina koji je sa razglasa pustio navijačku pesmu Crvene zvezde. Prvo poluvreme obeležila je blaga inicijativa Nefčija, ali je Partizan bio taj koji je otišao na poluvreme sa prednošću. Gol je postigao Petar Škuletić u 24. minutu posle sjajnog proigravanja Andrije Živkovića. Centarfor crno-belih je izbio sam pred gol Stamenkovića i lepo bocnuo loptu preko golmana Nefčija.

Srpski tim je dosta dobro stajao na terenu i kvalitetno se branio, ali je u par navrata Vobaj napravio par problema odbrani Partizana i namučio Lukača, koji je ukrotio svaki pokušaj sjajnog fudbalera iz Sijera Leonea. Sa druge strane i gosti su imali šanse za drugi gol, posle odličnih kontranapada, ali nije bilo dobre realizacije od strane Škuletića, Živkovića i Petra Grbića.

Pauzu između dva dela igre obeležio je sramotan potez domaće ekipe, koja nije omogućila igračima crno-belih dovoljno flašica vode, pa je jedan od članova stručnog štaba Partizana, morao da ide na trafiku da kupuje vodu.

Posle mirnog početka drugog poluvremena, Nefči je došao do izjednačenja. Igrao se 58. minut, kada je Kruz je sjajno proigrao Vobaja, koji se lagano oslobodio Petrovića i savladao Lukača. Nakon toga je usledila inicijativa domaće ekipe, ali je Lukač bio svaki put veoma skoncentrisan.

U tim trenucima je Nikolić poslao na teren Sašu Ilića koji je uspeo da poveže redove Partizana i da spusti ritam utakmice što je odgovaralo crno-belima. Usledili su promašaji Lazovića i Škuletića, a onda je u nadoknadi vremena upravo Škuletić stavio tačku na ovaj dvomeč. Najpre je Živković promašio dve dobre prilike, ali je napadač Partizana uspeo da ispravi promašaje saigrača. Ipak, nakon toga je usledio sukob sa Ramosom posle čega je stameni centarfor isključen, kao i Ramos i Kaue.

(M. Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • markec

    28. avgust 2014 | 18:58

    Delija sam volio bih da se Partizan plasira u le.Pa bre ljudi mi smo braća dosta više mržnje, Zvezda i Partizan su Srpski klubovi.Daće Bog jednog dana da Zvezda i Partizan budu najjači.Zvezda ponos SRBIJE.Partizan ponos SRBIJE.

  • Dragan

    28. avgust 2014 | 18:50

    PARTIZAN ŠAMPION! Idemo momci, samo jako!

  • besim

    28. avgust 2014 | 19:44

    Napred partizani

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA