Srpske atletske zvezde uveličaće prvi internacionalni miting u Prijepolju!

Asmir Kolašinac i Miloš Raović učestvovaće četvrtog septembra na istorijskom takmičenju

  • 0

Pisanje istorije. Prijepolje će prvi put organizovati internacionalni miting, na kojem će se pojaviti i neki od najbolji srpskih atletičara.

Miting „Prijepolje 2014“ održaće se četvrtog septembra 2014.godine na „Gradskom stadionu“.

- Prošle godine organizovali smo MOSI igre koje su protekle u najboljem redu. Prošle godine dobili smo novu atletsku stazu, koju bi trebalo iskoristiti. Zajedno sa Atletskim savezom Srbije uspeli smo da organizujemo prvi internacionalni miting i nadamo se da će svake godine biti sve bolji i bolji, i da ćemo jednog dana uspeti da privučemo i svetske atletičare na ovaj događaj.

- Opština Prijepolje organizovala je i novčane nagrade za prva tri mesta u svakoj disciplini. Za prvo mesto nagrada će iznositi 150 evra, drugo mesto 100 i treće mesto 50, kao i po 500 evra za tri najvrednija rezultata na Mitingu - rekao je Vukosav Tomašević, predsednik skupštine opštine Prijepolje.

Miting će sadržati 11 disciplina i ukupno će program trajati sat i po vremena. Osim samog takmičenja u prepodnevnom programu održaće se kros učenika osnovnih škola , kao i zabavni program.

Asmir Kolašinac i Miloš Raović će takođe takmičiti u Prijepolju i ovom prilikom pozvali su sve ljude da dodju i podrže ih. Kolašincu će ovo biti treći put da takmiči na ovom stadionu i očekuje dobru atmosferu kao i najdalji hitac kojim će završiti ovu sezonu.

Raović je prošle godine istrčao rekord MOSI igara i sada očekuje da će trčati približno svom ličnom rekordu.

- Atletskom savezu Srbije je u interesu da bude što više ovakvih Mitinga i takmičenja, zato smo se i priključili u samoj organizaciji. Osim Kolašinca i Raovića, takmičiće još i Amela Terzić, kao i drugi srpski atletičari kojima će biti organizovan prevoz iz Beograda. Očekujemo jedno vrlo lepo takmičenje i nadamo se da će sve proteći onako kako je planirano - rekao je generalni sekretar ASS Slobodan Branković.

Opština Prijepolje obezbedila je besplatan smeštaj i hranu za sve novinare koju budu želeli da prate prvi internacionalni Miting „Prijepolje 2014“ .

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA