Na Vračaru otkrivena spomen ploča Radivoju Koraću

Cela ova priča je pozitivna i dobra, da se svi podsetimo na Koraćeve majstorije i ono što je uradio za srpsku košarku, rekao je potpredsednik KSS Dejan Bodiroga

  • 0

Spomen ploča Radivoju Koraću otkrivena je danas u Beogradu, u Nebojšinoj 32 na Vračaru, na zgradi u kojoj je živeo legendarni srpski košarkaš.

Otkrivanju ploče prisustvovali su proslavljeni košarkaš i potpredsednik KSS-a Dejan Bodiroga, zatim predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović, glumci iz filma "Žućko", majka čuvenog košarkaša Zagorka i nekoliko desetina Koraćevih poštovalaca .

- Cela ova priča je pozitivna i dobra, da se svi podsetimo na Koraćeve majstorije i ono što je uradio za srpsku košarku. Sve to treba da bude motiv za novije generacije, da održavaju našu košarkašku tradiciju i uspomene na ovakve ljude - rekao je Bodiroga.

Majka Zagorka, koja ima 99 godina rekla je da je uzbuđena zbog svega i da je spomen ploča velika čast.

- Ipak, strašno je kad majka sahrani sina. To je tuga - rekla je baka Zagorka.

Radivoj Korać tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći 2. juna 1969, u selu Kamenica nedaleko od Sarajeva, u 31. godini.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA