SVI U ŠUMICE! Marinka Kelečevića nećemo zaboraviti! (FOTO) (VIDEO)

Rukometni turnir posvećen Marinku Kelečeviću, koji je tragično nastradao pre tri godine, biće održan u subotu u Šumicama. RK Partizan, RK Spartak Subotica, RK Smederevo i RK Primus, boriće se za ovogodišnji trofej

  • 1

U subotu, 06. septembra, u Sportskom centru Šumice sa početkom u 13 časova, biće održan drugi po redu memorijalni rukometni turnir "Trofej Marinko Kelečević".

Turnir je posvećen Marinku Kelečeviću koji je tragično nastradao 2011. godine, tri dana pred svoj rođendan. Marinko je poginuo u 25. godini, u saobraćajnoj nesreći u blizini Beograda.

Osim sećanja na Marinka, ideja turnira je i promocija i popularizacija rukometa i sporta uopšte.

Marinko je bio uspešan rukometaš sa zavidnom internacionalnom karijerom. Profesionalno je igrao u PKB-u, Debrecenu i Ferencvarošu. Karijeru je trebalo da nastavi u RK Celje iz Slovenije, ali, nažalost, nije dobio priliku da zaigra za njih.

Bio je reprezentativac Bosne i Hercegovine, za koju je odigrao devet utakmica i postigao 26 pogodaka. Zbog tragične nesreće, nije uspeo da pokaže u kakvog bi velikog rukometaša stasao i sigurni smo da bi bio među najboljim igračima Evrope.

Prvi turnir organizovan je prošle godine, 07. septembra na terenu ORK Zemun. Na njemu su učestvovale četiri ekipe: RK PKB, ORK Zemun, RK Smederevo i RK Rekreativo. Turnir je okupio porodicu, brojne prijatelje, bivše saigrače iz sva četiri kluba kao i igrače iz drugih klubova koji su došli da podrže uspomenu na Marinka.

Ove godine turnir će biti organizovan u SC Šumicama i učestvovaće četiri ekipe: RK Partizan, RK Smederevo, RK Spartak Subotica i RK Primus. Programom turnira predviđeno je odigravanje ukupno četiri utakmice, dva polufinala, utakmice za treće mesto i finala.

Turnir organizuje ORK Zemun zajedno sa porodicom i najbližim Marinkovim prijateljima. Paralelno sa organizacijom ovogodišnjeg turnira planira se nastavak tradicije, pa se već sada priprema i treći po redu turnir koji će se održati u avgustu 2015. godine.

Turnir će biti internacionalnog karaktera, uz učešće ekipa iz najjačih evropskih liga. Za sada je potvrđeno da će učestvovati ekipa Celja iz Slovenije, a uskoro očekujemo potvrde i ostalih učesnika. Naredne godine turnir će trajati dva dana.

Pozivamo sve zaljubljenike u sport da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju, održe sećanje na Marinka Kelečevića i uživaju u dobrom rukometu.

Vidimo se u subotu!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kovač

    5. septembar 2014 | 09:34

    Kakav je to igrac bio, evropski klubovi bi se dana otimali oko njega, ali nazalost prerano nas je napustio :-( . Sto kaze naslov SVI u ŠUMICE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA