Bed Blu Bojsi: Mamić je kao Milošević

Jedan od vođa BBB uporedio propagandu Dinamovog predsednika sa "tvornicom laži - srpskom televizijom u vreme rata"

  • 0

U subotu se na "Maksimiru" igra derbi hrvatskog fudbalskog prvenstva između Dinama i Hajduka, a nema bolje prilike da navijači zagrebačkog tima Bed Blu Bojsi obeleže 26 godina od kako postoje. Hrvatski portal Index.hr uradio je intervju sa jednim od vođa BBB-a Danijelom Hrnjakom, koji je, optužujući Zdravka Mamića za samovolju, uporedio Dinamovog kontroverznog predsednika sa bivšim predsednikom Srbije i Jugoslavije Slobodanom Miloševićem.

Poslednja u nizu "Mamićevih podvala" jeste zabrana igračima da imaju večeri druženja sa navijačima.

- Iz Mamićeve kuhinje neprestano dolaze laži i pamfleti, ali mu je to jedini preostali način borbe. Očigledno je da je u defanzivi, a njegova saopštenja za javnost, u kojima na rešavanje navodnih problema BBB poziva i Ban Ki Muna, podsećaju na propagandu srpske tvornice laži - njihove televizije u vreme rata. Žalosno je što neki ljudi nasedaju na takve nebuloze - izjavio je Hrnjak.

Jedan od vođa Dinamovih navijača ističe da su BBB od osnivanja 1986. podržavali hrvatsku nezavisnost i da su masovno otišli u "domovinski rat", a da su se, zatim, borili protiv Tuđmanovog režima i njegove volje da klub preimenuje u Kroacija.

Nastavljajući da objašnjava suštinu sukoba najvatrenijih navijača sa predsednikom kluba, Hrnjak naziva Mamića maksimirskim Kim Džong Ilom, aludirajući na njegov despotizam.

- Mamić se pita za sve, a od njega ispaštaju svi. Od kluba je napravio trgovačko društvo, gde se podmladak već uči za koliko da se proda. Nisu važni trofeji i učešće u Evropi, nego je jedina referenca evro. Kad se Dinamo ove sezone plasirao u Ligu šampiona, odmah je počelo da se govori hoće li da zaradi 7 ili 10 miliona evra, koliko će da koštaju karte i ko će se za koliko posle prodati, a niko nije rekao: Hajde da odigramo nešto.

Hrnjak je rekao da je Zagreb okrenuo leđa Dinamu, a da mu ne pada na pamet da tuži Mamića "jer bi mu se ruka osušila kada bi od njega dobio i evro nadoknade".

- Akcija Liga šampiona za kunu, poklanjanje dresova i šalova gledaocima kao vid podmićivanja katastrofa je za klub. To je poruka da je Dinamo obezvređen. Sada, kad treba da se vratimo na stadion na derbi sa Hajdukom, Mamić je odredio da karta za sever košta 50 kuna (oko 750 dinara). Koliki god da je upad na tribinu, platićemo ga. To Mamiću neće proći.

(Izvor i foto: index.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA