NOLE NASTAVLJA SA TEROROM: Ni Nemac ništa nije mogao Srbinu (FOTO)

Prvi reket sveta savladao Filipa Kolšrajbera rezultatom 3:0 i plasirao se u četvrtfinale US Opena bez izgubljenog seta

  • 7

Bez izgubljenog seta među osam najboljih!!! Najbolji srpski teniser i prvi reket sveta Novak Đoković plasirao se u osmo uzastopno četvrtfinale US Opena pošto je za dva sata i tri minuta savladao Nemca Filipa Kolšrajbera rezultatom 3:0 u setovima (6:1, 7:5, 6:4).

Bio je ovo peti trijumf Đokovića protiv Nemca od kojeg je izgubio samo jednom u karijeri. I to na Rolan Garosu 2009. godine identičnim rezultatom kao što ga je dobio večeras. naredni protivnik srpskog tenisera u pohodu kao američkom peharu biće stari znanac Endi Mari koji je savladao Žoa Vilfreda Congu.

Osim u drugom setu, kada je Kolšrajber imao jedinu brejk, a ujedno i set loptu, Novak je tokom čitavog meča držao konce igre u svojim rukama. Kao tajfun je za 25 minuta protutnjao prvim setom, ali se u drugom suočio sa nekim drugim Kolšrajberom.

Potez meča dogodio se pri rezultatu 5:4 za Nemca kada je Nole fenomenalnim riternom uspeo da spasi set loptu, a zatim i da stigne do velike prednosti. Rani brejk u trećem setu bio je dovoljan za neočekivano lagan trijumf i plasman među osam najboljih.

Odlično je Nole otvorio prvi set. Siguran servis i brejk već u drugom gemu. Imao je Srbin dve prilike, a iskoristio je već prvu. Dekoncentracija Nemca koji je dva puta zaredom pogodio mrežu - 2:0. Đoković ni kod drugog servisa nije imao problema, a u četvrtom gemu je od 0:40 stigao do 40:40 i nove brejk šanse. Šanse za dvostruki brejk koju je vrlo brzo iskoristio - 4:0.

Sjajnim kretanjem Novak je uspeo da se izvuče iz teške situacije u petom gemu, veže četiri poena i povede sa 5:0, nakon što je gubio 0:30 na svoj servis. Sa četiri brza poena, Kolšrajber je stigao do prvog gema u ovom meču, ali je Novak bio na redu da servira za prvi set. Nakon 25 minuta meča dobio je priliku za prvu set loptu koji je bez problema iskoristio - 6:1.

Igrali su Đoković i Kolšrajber neočekivano dugo prvi gem u drugom setu gde je Srbin imao dve brejk lopte, ali se Nemac izvukao i osvojio svoj servis - 1:0. Vrlo brzo bilo je 1:1 jer je Nole odlično servirao. Da nešto ne štima u servisu Nemca, videlo se i u trećem gemu kada je Nole imao 30:0, ali se Kolšrajber ponovo izvukao i osvojio treći gem - 2:1, ali je nedugo zatim na semaforu stajalo 2:2.

Za razliku od prvog seta, Nemac je u nastavku samouvereniji i održava prednost pošto je bez problema dobio i treći gem. Odličan jednoručni bekend doneo je Kolšrajberu 30:30 na Noletov servis, ali je potom usledio as Srbina i greška Nemca za 3:3 u gemovima. Ubrzo zatim obojica su bila sigurna pri servisu i rezultat je bio 4:4.

Imao je Đoković priliku da reši drugi set, ali je pri rezultatu 30:0 propustio da kazni Nemca koji se izvukao i poveo sa 5:4. Svoju prvu brejk loptu Kolšrajber je imao u finišu drugog seta, ali je Đoković maestralnim potezom uspeo da se izvuče. Potom je usledio dobar servis i već je bilo 5:5. Tri brejk lopte imao je Novak u 11. gemu. Prve dve nije uspeo da iskoristi, ali je treća naplaćena tako da je srpski teniser stigao do 6:5, a zatim i do drugog seta - 7:5.

Bolji početak trećeg seta, Novak nije mogao ni da zamisli. Najpre brejk, a zatim i potvrda istog na svoj servis. Iako je bio blizu i trećeg gema, Nole je poklekao i dopustio Kolšrajberu da osvoji gem na svoj servis. Ipak, prednost brejka je i dalje bila na strani Srbina - 2:1. Naredna dva gema prošla su bez iznenađenja i rezultat je stajao 3:2 za Srbina koji je u šestom gemu dozvolio da Kolšrajber stigne do 0:30, ali je vrlo brzo ispravio greške i stigao do 4:2 uz 30. ''viner''.

Kolšrajber je potom dobio gem na svoj servis, ali ga je Nole oduvao s nulom u narednom. Međutim, Nemac je uzvratio istom merom tako da je i dalje bio brejk prednosti na strani Noleta koji je odservirao četvrtfinale US Opena - 6:4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA