Roberto Bađo VS Maradona: Au, kakav se fudbal igrao u Rimu! (FOTO) (VIDEO)

Sportski događaj okupio je najznačajnije fudbalske savremenike, Maradonu, Roberta Bađa, Havijera Zanetija, Alesandra Del Pijera, Arsena Vengera, Đanluiđija Bufona, Andree Pirla, koji su se igrom borili protiv bilo kakve vrste diskriminacije

  • 0

Često smo u poslednjem periodu bili svedoci nemilih, nesportskih događaja na fudbalskim mečevima, i raznih ispada na terenu ili na tribinama.

Međutim, ovoga puta, na jednom od najvelelepnijih fudbalskih stadiona, Olimpiku u Rimu, igrao se meč za mir i jednakost među različitim religijama, i to sve podržano od strane poglavara katoličke crkve Pape Franje.

Sportski događaj okupio je najznačajnije fudbalske savremenike, igrače koji su obeležili prethodne decenije, imena za koja je teško bilo i pomisliti da će se naći na jednom mestu: Maradonu, Roberta Bađa, Havijera Zanetija, Alesandra Del Pijera, Arsena Vengera, Đanluiđija Bufona, Andree Pirla, Davida Trezegea, Suli Muntarija, Andreja Ševčenka, Herarda Tate Martina...

Navijačima, kojih je bilo preko 20.000, veću pažnju od Pape privukao je Maradona. Legenda argentinskog fudbala odigrao je prvih 45 minuta susreta, a na samom početku uručio je rimskom poglavaru dres Gaučosa. On je, takođe, nekoliko puta ponovio da na događaju kojem su se odazvale najveće fudbalske zvezde nedostaju Leo Mesi i Frančesko Toti!

Pošto utakmica nije imala rezultatski značaj, golovi su bili u drugom planu, a ceo spektakl upotpunila je argentinska glumica i pevačica Martina Stosel.

Na kraju, Papa je fudbalerima poručio:

- Vaša igra treba da propagira poverenje, deljenje, prihvatanje, razgovor. Nemojte da prihvatate nikakvu diskriminaciju na rasnoj, životnoj i verskoj osnovi- izjavio je Franja.

Pogledajte i video sa stadiona Rome, odnosno Lacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA