Divac: Nadam se plasmanu više od 100 sportista u London

Kvalifikacioni turniri uskoro očekuju rukometaše, odbojkaše i odbojkašice, kao i određen broj sportista u individualnim sportovima

  • 0

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac rekao je da se nada plasmanu više od 100 srpskih sportista na Olimpijske igre u Londonu.

- Aktivnosti se na svim poljima zahuktavaju iz dana u dan. Naši sportisti se nalaze na pripremama ili na kvalifikacionim takmičenjima, pod našim budnim okom, kako bi sve njihove potrebe bile zadovoljene, na najkvalitetniji način, a oni bili usmereni samo na svoj rezultat - rekao je Divac na sednici Predsedništva u Olimpijskoj kući.

Šef misije za London Branislav Jevtić informisao je članove Predsedništva da Olimpijski tim Srbije na današnji dan broji 56 članova, plus šest tenisera prema trenutnoj poziciji na ATP i WTA listi.

Kvalifikacioni turniri uskoro očekuju rukometaše, odbojkaše i odbojkašice, kao i određen broj sportista u individualnim sportovima.

Predsedništvo je usvojilo predlog Komisije za programska pitanja OKS-a u vezi sa izmenama i dopunama liste kategorisanih sportista prema "Olimpijskoj kategorizaciji".

Prema rezultatima sportista Srbije u proteklom periodu, kao i potencijalu za određene sportiste da ostvare kvalifikacionu normu, a imajući pritom u vidu da je u nekim sportovima proces kvalifikacija završen, u "Olimpijskoj kategorizaciji" trenutno se nalazi 83 sportiste i četiri ekipa raspoređenih u četiri kategorije - "Olimpijski kandidat za medalju", "Top 10", "Učesnici Igara 'B' norma" i "Potencijalni olimpijski kandidati".

Na današnjoj sednici zakazana je i redovna Skupština OKS-a, koja će se održati 23. marta.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA