RAZBIJA OSMEHOM: Ana stigla u polufinale Indijan Velsa

Pala je i Marion Bartoli 6:3, 6:4, Srpkinja čeka Šarapovu ili Kirilenko

  • 0

Odlična Ana Ivanović! Srpska teniserka se plasirala u polufinale turnira u Indijan Velsu, pošto je savladala sedmu teniserku sveta Marion Bartoli 2:0 (6:3, 6:4).

Precizna, jaka i brza igra sa malo grešaka - na taj način je srpska teniserka još jednom potvrdila da želi da vrati dane iz 2008. i da joj za sada dobro ide.

Bartoli je već u prvom gemu stigla do brejk lopte koju je iskoristila, iako je Ana krenula sjajnim servisima. Ali već u sledećem Srpkinja stiže do tri vezane šanse za ribrejk, koji joj poklanja Francuskinja duplom servis greškom. U nastavku su obe teniserke bile agresivne, ali je na servisu nesigurnija bila Bartoli.  Snažnim forhend-vinerima i riternima srpska teniserka je bila blizu da iskoristi greške tri godine starije Francuskinje. Najzad, Ana pravi brejk za vođstvo od 5:3 i u sledećem gemu je privela set kraju, kao iz najboljih dana od pre skoro četiri godine.

Odmah na početku drugog seta, Ana je "brejknula" i pokazala da je željna pobede i osvete od prošlogodišnjeg četvrtfinala u kalifornijskoj pustinji. Srpkinja je nastavila neverovatno da servira i dobija gemove sa nulom ili jednim izgubljenim poenom. Pri vođstvu od 2:1 za Srpkinju, Bartoli traži medicinski tajm-aut, što joj je u poslednje vreme na mečevima postala skoro navika. To nije poremetilo Anin ritam, te je nastavila sa sigurnim udarcima kojima je čuvala brejk prednosti. Borbena Bartoli je ostajala bez daha i pokušala da zapreti u osmom gemu, ali je Ana sigurno završila osmi međusobni okršaj sa Francuskinjom, protiv koje je zabeležila pet pobeda.

Anina protivnica u polufinalu će biti bolja iz duela Marija Šarapova - Marija Kirilenko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA