Majka Dražena Petrovića dala ušteđevinu za spas Cibone!

Cibona je izbegla gašenje, a za to je svakako najzaslužnija porodica najboljeg košarkaša u istoriji tog kluba, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći

  • 9

Cibona je uspela da se izvuče iz najteže situacije u svojoj istoriji i izbegne gašenje. Proslavljeni hrvatski klub uspeo je da se nagodi sa poverenicima i odblokira klupski račun i to najviše zahvaljujući porodici pokojnog Dražena Petrovića, koji je svojevremeno sa mnogo uspeha nosio dres "vukova".

Njegov rođeni brat i takođe nekadašnji košarkaš, a sada trener, Aco Petrović, preuzeo je na sebe odgovornost da izvuče iz provalije hrvatskog giganta i nekadašnjeg šampiona Evrope i u tome je uspeo.

Ipak, veliku ulogu u spasavanju Cibosa imala je i njegova majka, Biserka, koja je dala svoju ušteđevinu kako bi se popravila finansijska situacija u klubu, a ovu informaciju je otkrio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

- Otkriću vam jednu tajnu. Biserka Petrović i njen muž su takođe učestvovali u spašavanju Cibone sa svojom ušteđevinom koju su dali. Neću otkriti koliki je to bio iznos, a oni ako žele mogu da kažu - rekao je Bandić.

Podsetimo da je Cibone osvojila ABA ligu prošle sezone, ali da je zbog katastrofalne finansijske situacije odustala od Evrolige, pa je umesto nje poziv dobila Crvena zvezda, a u jednom trenutku se nalazila pred potpunim gašenjem. Mediji u zemlji naših zapadnih suseda pominju da je i jedan od ljudi koji su učestvovali finansijskoj pomoži "vukovima" bio Zdravko Mamić, prvi čovek Dinama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    3. septembar 2014 | 01:42

    To se tako radi Vujoševiću!Pošto si zaradio gomilu para zahvaljujući Partizanu,red je da deo para vratiš i izvučeš klub iz propasti.Isto važi i za Todorića i Danilovića,kao i za bivše igrače ostalih klubova:Fk Partizan,KK i FK C.Zvezda...

  • Goran

    3. septembar 2014 | 09:35

    Opet Srbi spasavaju Hrvate.

  • Proka

    3. septembar 2014 | 06:10

    E, tako se voli voljeni klub. A ne kao Džajić, koji je voljeni klub opelješio tako temeljito da mu nema više spasa !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA