UDARAC ZA SRPSKU KOŠARKU: Radnički odustao od ABA lige!

Generalni menadžer regionalnog takmičenja potvrdio je da sledeće sezone Kragujevčani neće biti deo karavana na Jadranu

  • 8

Srpska košarka je doživela veliki udarac. U novoj sezoni naša zemlja ostala je bez jednog predstavnika u ABA ligi, pošto je Radnički iz Kragujevca definitivno odustao od učešća u regionalnom takmičenju ove godine, a ovu informaciju potvrdio je lično generalni menadžer takmičenja Roman Lisac.

- Kragujevčani su nam poslali pismo u kome su obrazložili svoje razloge za odustajanje, a koji su finansijske prirode. Izostala je podrška grada, a oni su nam se zahvalili što smo ih čekali do poslednjeg trenutka da donesu odluku o svom učešću. Nešto je očigledno puklo na vezi sa Kragujevcom i bez obzira što su imali podršku "Fijata" morali su da odustanu - rekao je Lisac za "Novosti".

On nije komentarisao da li postoji mogućnost da ovaj tim u ABA ligi zameni neka druga srpska ekipa.

Podsetimo, da su još na početku prošle sezone počeli finansijski problemi Kragujevčana o kojima je često govorio trener Miroslav Muta Nikolić, a nekoliko puta se postavljalo pitanje samog opstanka Radničkog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tom

    3. septembar 2014 | 23:38

    Oteto - prokleto. Prosle godine oteli su mesto Vojvodini koja je zasluzeno izborila pravo nastupa u ABA ligi, a sada su to isto mesto predali drugima, ostavivsi Srbiju bez jedne ekipe u regionalnom takmicenju. Kako su podigli taj kvazi tim tako su ga i srusili, ali ponajmanje na stetu kravujevacke kosarke, vec na stetu celog srpskog sporta.

  • milos

    3. septembar 2014 | 22:44

    Ranotnicki je mesto njih,to se zna ima 10 dana kupuju sve sto je ostalo da igra za njih u Makedoniji

  • Raks

    3. septembar 2014 | 23:33

    Nije to nikakva tragedija!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA