UEFA nije tražila krečenje grafita Zvezde i Partizana!

Gensek FSS-a Zoran Laković istakao da su priče oko krečenja grafita po nalugu UEFE obične izmišljotine

  • 2

UEFA nije tražila krečenje grafita Crvene zvezde i Partizana! Tako tvrdi generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković koji je na ovaj način stavio tačku na ''čaršijske spekulacije'' da grafiti na Marakani i Humskoj moraju biti uklonjeni.

Pre izvesnog vremena u javnosti se pojavila informacija da je UEFA od FSS tražila da na stadionu Zvezde bude uklonjeno nekoliko grafita kako bi reprezentacija igrala na Marakani. To se pre svega odnosilo na parole ispred svlačionice ''Zvezdo, zgazi ih sve'' i ''Da kao lav se boriš'', kao i grafiti mrtvačke glave i Komadanta Zelje (prim. aut. Branislav Zeljković) na severnoj tribini.

Nakon što je obelodanjeno da će Orlovi svoje mečeve protiv Fransucke, Albanije i Danske igrati u Humskoj, stigla je i vest da je UEFA, takođe, zatražila i skidanje grafita ''Hejsel'', na kome je naslikan tim crno-belih iz 1966. godine kada su igrali finale KEŠ.

- Ne znam ko plasira takve informacije, ali znam pouzdano da UEFA nije tražila krečenje. To su budalaštine. Pa onda bismo morali pola grada da okrečimo, jer kakva je razlika da li će gostujuća ekipa na putu od aerodroma videti grafit na autoputu ili na stadionu? Grafita ima na mnogo stadiona širom Evrope - rekao je Laković za ''Naše novine'' i dodao:

- UEFA zabranjuje fašističke parole, ali to nema veze sa grafitima. Ponavljam još jednom, krečenje grafita nije traženo.

Gensek FSS-a je pokušao i da objasni zbog čega nacionalni tim neće igrati na Marakani.

- Reflektori na stadionu Zvezde su prilično stari. Proizvode osvetljenje od 800 - 900 luksa, dok je minimum za mečeve koji su u organizaciji UEFA od 1.400 luksa pa naviše. Savez će uz donacije pomoći Zvezdi da reši taj problem. Nadamo se do kraja godine - jasan je bio Laković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    5. septembar 2014 | 11:01

    Onda igrajte na armijskom pasnjaku i neka vam bude polu prazan stadion, iovako je i ova reprezentacija sastavljena od menadzerskih ramadani i tole igraca !

  • Pdjoni Zeljin drug

    5. septembar 2014 | 13:46

    Ja bi i stadion nazvao po komadantu Zeljkovicu !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA