Ko je sve od sportista u Ginisovoj knjizi rekorda? Tu je i meč sa 36 crvenih kartona (VIDEO)

Pored Asmira Begovića, koji se od četvrtka našao u odabranom društvu, tu su još Kristijano Ronaldo, Rodžer Federer, Flojd Mejveder, Luis Hamilton, ali i jedan fudbalski meč

  • 3

Golman Stouka i reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović ušao je u četvrtak u Ginisovu knjigu rekorda zbog gola koji je postigao u novembru 2013. godine, ali daleko od toga da je jedini sportista koji se našao u ovoj knjizi rekorda.

Pored Begovića, tu su još Kristijano Ronaldo, Rodžer Federer, Flojd Mejveder, Luis Hamilton, ali i meč između Atletiko Klajpolea i Viktorijana.

Ronaldo je u knjugu ušao zbog dva parametra. Postigao je najviše golova u Ligi šampiona u jednoj kalendarskoj godini (15, 2013), ali i kao sportista sa najviše pratilaca na društvenoj mreži Tviter (25 miliona).

Federer, koji se plasirao u polufinale US opena nakon spašene dve lopte, je u Ginisovu knjigu ušao kao najmoćnija sportska zvezda pošto na Forbsovoj listi zauzima osmo mesto, ali je isto tako teniser sa najviše gren slem titula pobeda i nedelja na čelu ATP liste.

Poznati bokser Mejveder se u ovom društvu našao jer je njegov meč protiv Sola Alvareza zaradio najviše novca od prodaje prava na TV prenos u istoriji ovog sporta (150 miliona), dok je Hamilton pobedio na barem jednoj trci u svakoj sezoni Formule 1 otkako je debitovao.

Meč Atletiko Klajpole - Viktorijano je ušao u Ginisovu knjigu kao utakmica u kojoj je pokazano najviše crvenih kartona u istoriji, čak 36, što znači da su isključeni svi igrači na terenu i oni sa klupe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    5. septembar 2014 | 10:52

    I jsd partizan kao ekipa koja nije osvijila ni jedan bod u ligi evrope i dala 3 gola od toga dva auto gola sebi i jedan iz penala.Cccccccccc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA