Pre četiri godine se tukli, sada opet jedan protiv drugog: Sećate li se sukoba Krstića i Burusisa? (VIDEO)

Uoči meča osmine finala Mundobasketa podsetili smo se duela Srbije i Grčke od pre četiri godine kada je na meču ove dve ekipe izbila opšta tuča igrača na parketu u kojoj su sevale pesnice, letele stolice, da bi susret bio prekinut u 37. minutu

  • 3

Tri minuta pre kraja derbi meča "Akropolj kupa" u Atini Srbija-Grčka 2010. godine: Miloš Teodosić navodno faulira Antonisa Focisa, Grk ga pljuje, nastaje opšta tuča na terenu, a ogromni Skorcinitis udara Tea, dotadašnjeg saigrača. U opštoj gunguli strada Burusis koji nije ni igrao na toj utakmici, pošto je stolica kojom je Nenad Krstić gađao grčkog centra završila na Janisovoj glavi! Krvav kraj, prekid u 37. minutu i izlazak ekipa sa terena.

Sećate li se ove scene koja se tog leta iznova i iznova analizirala? Pamtite li da su Grci odneli pobedu 74:73 pošto je meč prekinut?

Ovih detalja se retko ko seća, ali momenat kada Krstić baca stolicu ka masi razjarenih igrača svi vrlo dobro pamte!

Direktan učesnik događaja, koji je pokušao da smiri strasti, bio je Marko Kešelj.

- Trebalo je da bude prijateljski, pripremni meč, ali su se stvari malo otrgle kontroli. Nije bilo prijatno tokom celog meča, a posebno na kraju kada su poletele stolice. Međutim, bilo je davno, prošlo je, mnogi od tih igrača više i ne igraju. Ne treba se vraćati na to. Ovaj meč u nedelju nema veze sa tim- priča Telegrafu Kešelj, četiri godine kasnije, a dva dana pre novog susreta Burusisa i Krstića.

Posle toga Srbija i Grčka igrali su još dva međusobna meča: jedan na Evrobasketu 2011. kada su Grci pobedili 87:77 (Burusis na je ubacio 27 poena), a drugi put uoči ovog Svetskog prvenstva, na turniru u Francuskoj, kada su slavili 66:64 (Burusis 19 poena)!

Dakle, Burusis sa velikom energijom igra protiv naše selekcije.

Naš nacionalni tim takmičenje u grupi A završio je na 4. mestu, dok su Grci prvi u B grupi.

U sledećem okršaju koji ove dve ekipe igraju u nedelju, u borbi za plasman u četvrtfinale Mundobasketa, posebnu pažnju privući će najupečatljiviji akteri tuče iz 2010. Krstić i Burusis.

Janis je tokom takmičenja svog tima u grupi B pružao solidna izdanja, u proseku po 12 poena. Najbolje je igrao protiv Argentine, kada je postigao 16 poena, a najlošiji je bio na startu takmičenja u duelu sa Senegalom pošto je postigao 7 poena.

Sa druge strane, tokom pripremnog perioda ali i za vreme takmičenja, Nenadovo učešće uglavnom je bilo pod znakom pitanja, zbog povrede kolena, a kasnije rehabilitacije. Na konferencijama za medije uoči Svetskog prvenstva selektor Đorđević redovno je davao izveštaj o Krstićevoj fazi oporavka, a ni za vreme Prvenstva situacija nije bolja, iako se želja za igrom našeg centra ne dovodi u pitanje.

Zbog svega toga Krle je u proseku do sada beležio skoro pet poena po meču. Navijače je obradovao meč našeg nacionalnog tima sa Brazilom kada je za 17 min postigao 7 koševa, ali je već protiv Španije igrao samo 6 minuta i postigao 2 poena.

Oba nacionalna tima imaju dva dana pauze da se spreme za osminu finala Mundobasketa koja se igra u nedelju od 18 časova.

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    5. septembar 2014 | 22:37

    Bilo je to lepo tabanje, za istoriju.

  • SerbianWonder

    6. septembar 2014 | 10:38

    Neka i sada da 20 a da nasi pobede

  • Slozna braca

    8. septembar 2014 | 19:17

    Nikad nas ti grci nisu voleli,posebno kad je kosarka u pitanju. Verovatno imaju kompleks. Mozda gresim,ali nisam video nikad sportsko ponasanje kad sa njima igramo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA