Skoro polovinu reprezentacije čine igrači koji nemaju veze sa Partizanom i Zvezdom!

Deset od 23 igrača koje je Dik Advokat pozvao za utakmicu sa Francuskom čine igrači koji nisu nikada nosili dres Partizana i Crvene zvezde

  • 23

Dika Advokata u nedelju očekuje debitantski nastup na klupi reprezentacije Srbije. Holandski stručnjak predvodiće "orlove" u utakmice sa Francuskom koja će biti odigrana na stadionu Partizana.

Za ovu utakmicu, selektor je pozvao 23 igrača, a veoma je interesantno da se na njemu  nalazi deset igrača koja nisu proizvod Partizana i Crvene zvezde, odnosno da nikada u karijeri nisu nosili dres dva najveća srpska kluba.

To su Željko Brkić, Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov, Stefan Mitrović, Nemanja Matić, Nemanja Gudelj, Zdravko Kuzmanović, Aleksandar Ignjovski, Dušan Tadić i Filip Đuričić.

Brkić je u Srbiji nosio samo dres Vojvodine, kao i Dušan Tadić, Ivanović, Kolarov i Ignjovski su afirmaciju stekli u OFK Beogradu, a Mitrović je profesionalnu karijeru započeo u Petražalki. Nemanja Matić je u Srbiji nastupao samo za Jedinstvo sa Uba, Gudelju je seniorski fudbal igrao jedino u Holandiji, Zdravko Kuzmanović nikada nije ni igrao u Srbiji, dok je Filip Đuričić iz Radničkog iz Obrenovca otišao u Hereven.

Ovoj listi treba pridodati i Nevena Subotića, odnosno Nikolu Đurđića, koji su takođe potencijalni reprezentativci, a ni nikada nisu nastupali za dvojac sa Topčiderskog brda. Subotić je započeo karijeru u Majncu, dok je Đurđić nastupao samo za Radnički iz Pirota i Voždovac u Srbiji.

S obzirom na neke prethodne generacije koje su nosile dres naše selekcije, čini se da u ovoj ima uporedivo najmanje igrača koji su svoje fudbalske karijere napravili zahvaljujući Partizanu i Crvenoj zvezdi, pa će možda i publika drugačije gledati na ovu reprezentaciju.

Imamo selektora koji će sigurno biti nepristrasan, pa se možda sa tribina neće toliko često čuti negodovanja i zvižduci kada neki igrač napravi grešku, a da je nekada nastupao za suprotan tabor od određenog navijačkog opredeljenja.

(M.Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    7. septembar 2014 | 15:42

    A drugu polovinu igraci iz Partizana...

  • duci

    7. septembar 2014 | 15:20

    Zato nam je reprezentacija tu gde jeste jer dok su zvezdasi cinili okosnicu igrala su se i SP

  • Dule

    7. septembar 2014 | 15:23

    Matic je igrao i za Kolubaru iz Lazarevca pre nego sto je otisao u Kosice...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA