Peković doneo produžetak, ali Minesota poklekla u finišu

Darko Miličić daleko od parketa, Klipersi nikako da povrate dah, pobeda Vizardsa uz epizodnu ulogu Veselog

  • 0

Košarkaši Minesote poraženi su na gostovanju Juti 111:105 posle produžetka. Dodatnih pet minuta Timbervulfsima doneo je crnogorski reprezentativac Nikola Peković. Iako je posle Pekmenovog koša ostalo da se igra samo sedam desetinki, krilo Džeza Pol Milsap imao je priliku da meč reši u regularnih 48 minuta, ali je promašio zicer. Iskupio se na kraju produžetka, postigavši odlučujuće poene 19 sekundi pre kraja.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Gordon Hejvord sa 26 poena, dok je Milsap ubacio 16, a imao je i 11 skokova i čak osam ukradenih lopti.

Peković je meč završio sa 20 poena i devet skokova. Kevin Lav je postigao 25, uz 16 skokova, Luk Ridnaur je zabeležio 18 poena i 13 asistencija. Darko Miličić nije ulazio u igru.

Klipersi nikako da izađu iz krize, zabeležili su četvrti poraz u polednjih pet mečeva i to od Finiksa u Stejpls centru. Polu, Grifinu i kompaniji nije pomoglo ni što su Sansi igrali bez regularnih startera Stiva Neša i Grenta Hila, koje je trener Džentri odmarao zbog paklenog rasporeda Finiksa, a ni to što su posle prve četvrtine imali 12 poena prednosti.

Bek Sansa Šenon Braun bio je najefikasniji sa 21 poenom. Kod Klipersa se istakao Blejk Grifin sa 25 poena, dok je Kris Pol ostvario novi dabl-dabl (11 poena, 10 skokova).

Oklahoma se oporavila posle poraza od Hjustona i lako izašla na kraj s Denverom. Opet su najefikasniji bili Durant (24) i Vestbruk (23). Harden je ubacio 18, dok je Ibaka podbacio sa samo pet poena i tri skoka.

Sinoć je istekao rok za trejdove, a Nagetsi su u poslednji čas, tokom ove utakmice, poslali brazilskog centra Nenea u Vašington, u zamenu za Džavala Mekgija i Ronija Turijafa.

A Vizardsi su stigli do desete pobede u sezoni, pali su Hornetsi u Nju Orleansu.

Džon Vol je postigao 26 poena, Mejson 19. Bivši igrač Partizana Jan Veseli nije se upisao u strelce. Za četiri minuta na parketu imao je četiri skoka, a stigao je danapravi i dva faula.

 

Nju Orleans - Vašington 89:99

Dalas - Šarlot 101:96

Denver - Oklahoma 90:103

Juta - Minesota 111:105 p.

LA Klipers - Feniks 87:91

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA