Hamilton osvojio Moncu! Pomogla mu je neverovatna Rozbergova greška!

Na ovoj trci nije bilo incidenata između dva vozača Mercedesa, ali će Nemac žaliti što je jednom greškom prepustio pobedu u Italiji

  • 1

Uprkos očajnom startu trke na čuvenoj Monci, britanski vozač Luis Hamilton uspeo je da trijumfuje na trci za Veliku nagradu Italije.

Na taj način se vozač Mercedesa osvetio klupskom kolegi Niku Rozbergu za incident sa prethodne trke u Belgiji. Nemac je trku završio na drugom mestu.

Rozberg može samo sebe da krivi za ovakav scenario, s obzirom da je na sjajan način preuzeo od Hamiltona prvu poziciju na startu, a potom je istu poklonio sredinom trke, kada je drugi put napravio istu grešku, presekavši krivinu.

Od tog momenta je Hamilton držao vodeću poziciju do kraja trke, održavajući razliku od oko četiri sekunde. U Monci je Britanac upisao svoju 28. pobedu.

Iza dvojca Mercedesa prošao je Vilijamsov tandem - Felipe Masa se dokopao pobedničkog postolja (na radost navijača koji nisu zaboravili njegov angažman u Ferariju), dok je četvrto mesto pripalo Valteriju Botasu.

Vozač Red Bula Danijel Rikjardo je prikazao odličnu partiju, i obezbedio je bodove ekipu zauzimanjem petog mesta, dok je trku na šestoj poziciji završio takođe Red Bulov vozač Sebastijan Fetel.

Domaće navijače je razočarao duo Ferarija - najpre je Fernando Alonso morao da odustane od trke, dok je Kimi Raikonen trku završio na dalekom desetom mestu.

Naredna trka će se održati 21. septembra u Singapuru.

Generalni plasman vozača: Rozberg 238, Hamilton 216, Rikjardo 166, Botas 122, Alonso, 121, Fetel 106, Baton 70...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćole

    7. septembar 2014 | 15:48

    Ha ha cista namestaljka! Sad su obostrano zadovoljeni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA