Litvanci trojkom u 39. minutu srušili Novi Zeland! Turcima brži od sirene!

Pobedom protiv Novog Zelanda (76:71), košarkaška reprezentacija Litvanije obezbedila četvrtfinale na SK u Španiji

  • 0

Iako su važili za apsolutne favorite na meču protiv Novog Zelanda, košarkaši Litvanije uspeli su da se plasiraju u četvrtfinale Svetskog kupa u Španiji tek nakon trojke u samom finišu meča, kada je pitanje pobednika definitivno bilo rešeno - 76:71.

Vodili su Litvanci na kraju prve četvrtine čak 23:9. Novozelanđani su do poluvremena uspeli da smanje na -10, ali je početkom poslednje deonice usledio totalni preokret.

Tol Bleksi su poveli sa 58:56 i bili blizu toga da naprave izenađenje. Čak su i minut pre kraja bili u igri, kada su gubilio sa 69:65, ali je Mačijulis trojkom praktično prelomio utakmicu.

Najefikasniji u litvanskom timu bio je Valančijunas sa 22 poena i 13 skokova, dok je Vebster, s druge strane, zabeležio 26 poena. Litvanci će u četvrtfinalu igrati protiv Turske koja je na jedvite jade savladala Australiju rezultatom 65:64 trojkom Preldžića pet sekundi pre kraja meča.

Rezultati:

Novi Zeland - Litvanija 71:76

Srbija - Grčka 90:72

Turska - Australija 65:64

Brazil - Argentina 22.00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA