NBA: Fišer u Hjustonu, Nene u Vašingtonu

U poslednjem danu prelaznog roka Lejkersi, Vizardsi i Nagetsi obavili ključne poteze

  • 0

NBA timovi bili su aktivni u poslednjem danu prelaznog roka. Iako se spekulisalo da će Dvajt Hauard biti glavna zvezda u potencijalnoj razmeni, on će ostati bar još godinu dana u Orlandu. Najzvučnije trejdove ostvarili su Lejkersi, Vizardsi, Roketsi i Nagetsi.

Dosadašnji plejmejker Los Anđeles Lejkersa Derek Fišer i Dalasov budući pik iz prve runde sa narednog drafta prešli su u Hjuston, u zamenu za centra Džordana Hila. Lejkersi su takođe doveli Rejmonda Sešnsa i Kristijana Ejengu iz Klivlenda, dok su put Ohaja krenuli bekovi Džejson Kapono i Luk Volton.

Vizardsi, Nagetsi i Klipersi izvršili su najveću trampu u ovom prelaznom roku. Vašington je dobio Nenea Ilarija, Ronija Turijafa i Brajana Kuka, Džaval Mekgi je prešao u Denver, dok je Nik Jang pojačao tim iz Los Anđelesa. Ovim trejdom nekadašnje krilo Partizana Jan Veseli bi trebao da dobije veću minutažu.

Portland je poslao beka Džeralda Valasa u Nju Džersi za Mehmeta Okura, Šona Vilijamsa i pika iz prve runde narednog drafta. Osim toga, Blejzersi su ostali bez korpulentnog centra Markusa Kembija, koji je otišao u Hjuston, dok su u suprotnom pravcu stigli Hašim Tabit, Džerald Flin i pik iz druge runde drafta 2012.

Indijana je dovela Leandra Barsbosu i Entonija Kartera iz Toronta, u zamenu za rukija iz druge runde sledećeg drafta. Stiven Džekson se nije dugo zadržao u Golden Stejtu, pošto ga je tim iz Oklenda prosledio u San Antonio. Novi "ratnik" postao krilo Ričard Džeferson.

I na kraju, Filadelfiju je pojačao dosadašnji bek Memfisa Sem Jang. U suprotnom pravcu otišao je Riki Sančez.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA