Brutalan prvi NFL vikend! Kopačkom na glavu! (VIDEO) (FOTO)

Antonio Braun vraćajući pant zamalo ozbiljno povredio protivnika. Na svu sreću, kaciga je bila jača od krampona.

  • 0

Verovali ili ne, prvi vikend NFL sezone nije obeležio poraz Nju Inglanda u Majamiju (tek drugi put u poslednjih osam godina) već brutalan start igrača Pitsburga (pobedio na startu) nad kolegom iz Klivlenda, kojem je kopačku i krampone uperio u facu.

Antonio Braun je vraćao "pant" posle ispucavanja Klivlenda i odbranu Spensera Leninga pokušao da izbegne visoko podignutom nogom.

Međutim, njegova neočekivana odluka, na svu sreću, defanzivca Klivlenda nije povredila, jer je njegova kaciga izdržala udarac (da li vam je sada jasno kakvu funkciju imaj ove zaštitne skalamarije u NFL?).

- Pokušao sam da ga pređem, nikako da ga povredim - pravdao se Antonio Braun posle poteza koji je za sat vremena postao glavno obeležje prvog vikenda u najpopularnijem sportu u SAD.

Osim šampiona Sijetla koji je lagano slavio u četvrtak na početku sezone, favoriti su manje - više opravdali očekivanja.

NEOBIČAN REKORD MENINGA

San Francisko i Karoina su slavila na gostovanju protiv Dalasa, odnosno Tampe, dok je u derbiju večeri Denver (gle čuda ne osn+lanjajući se na odbranu) slomio Indijanapolis - 31:24.

Revolveraški obračun dva tima u Koloradu propao je iskusnom Pejtonu Meningu  koji je pobedom nad bivšim klubom ušao u elitni klub.

Pobedio je i 32. klub u karijeri, tako da je sada drugi kvoterbek u istoriji kojem je to uspelo. Premijerno je to ranije uspeo legendarni Bret Favr.

Rezultati 1. kola

Denver - Indijanapolis 31:24

Dalas - San Francisko 17:28

Tampa Bej - Karolina 14:20

Atlanta - Nju Orleans 37:34 (produžetak)

Baltimor - Sinsinati 16:23

Čikago - Bafalo 20:23 (produžetak)

Hjuston - Vašington 17:6

Kanas Siti - Tenesi 10:26

Majami - Nju Ingland 33:20

Njujork Džets - Ouklend 19:14

Filadelfija - Džeksonvil 34:17

Pitsburg - Klivlend 30:27

Sent Luis - Minesota 6:34

Utorak

01,10

Detroit - Njujork Džajants

04,20

Arizona - San Dijego

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA