NEKAD SUPER ASOVI, DANAS KO ZNA GDE: Znate li gde igraju Vučinić, Martins, Robi Kin...? (VIDEO)

Šta se samo desilo s onima koji su bljesnuli u poslednjih desetak godina, a posle toga za njih niste čuli? Mi ćemo vam odgonetnuti gde su neki od zaboravljenih bisera svetskog fudbala

  • 12

Koliko je život nepredvidiv i kako se stvari mogu promeniti preko noći možda najbolje prikazuju karijere pojedinih fudbalera. Mnogi od njih su u jednom trenutku bili na vrhu i pričalo se o njima kao o budućim dobitnicima "Zlatnih lopti", ali su onda neki nestali posle samo šest meseci s fudbalske mape sveta.

Šta se samo desilo s onima koji su bljesnuli u poslednjih desetak godina, a posle toga za njih niste čuli? Zato smo odlučili da se podsetimo nekih instant zvezda i da proverimo gde su oni i šta rade sada, jer verujemo da će vas neki od njih i te kako zanimati.

1. Miloš Krasić (B tim Fenerbahčea) - Bljesnuo je na Mundijalu pre četiri godine, potpisao za Juventus, odigrao sezonu iz snova, a onda je počeo da bledi. Otišao je u Fenerbahče, a onda je još više nesta s fudbalske mape Evrope. Prošlu sezonu bio je na pozajmici u Bastilji, a ovog leta nije uspeo da pronađe novi angažman.

2. Mirko Vučinić (Al Džazira) - On nam je u svežem pamćenju, jer je prošle sezone igrao u Juventusu na kašičicu, ali koliko ljudi uopšte zna da je kapiten Crne Gore napustio Torino i ovog leta se preselio u Ujedinjene Arapske Emirate?

3. Obafemi Martins (Sijetl Saunders) - Nigerijac koji je svetsku slavu stekao nastupajući za Inter do 2006. i neko o kome se pričalo da je stariji nego što mu piše u krštenici, posle "neroazura" lutao je evropskim klubovima, ali nigde se nije pokazao. Sad igra u MLS ligi u Sijetlu, gde mu ide odlično.

4. Robi Kin (L.A. Galaksi) - U Totenhemu su ga smatrali bogom pre nego što je otišao u Liverpul za 20 miliona funti, ali se nije dokazao, pa je ubrzo vraćen na "Vajt Hart Lejn", ali nije uspeo da se vrati na nivo na kome je bio zbog čega je usledila seldba "preko bare" u redove najskupljeg tamošnjeg tima.

5. Pablo Aimar (bez kluba) - Bio je argentinsko čudo od deteta početkom ovog veka, ali nikad nije to potvrdio. Posle manje-više uspešnog petogodišnjeg boravka u Valensiji i druge mladosti koju je doživeo u Benfiki, otišao je u Maleziju, ali je ubrzo zbog čestih povreda dobio otkaz u klubu Johor Darul Takzim.

6. Džermejn Defo (Toronto) - Evo još jednog imena za koje smo relativno skoro čuli. Bivši engleski reprezentativac preselio se prošlog januara iz Totenhema u Toronto da pred kraj karijere zaradi još koji dinar u MLS ligi. Međutim, izgleda da mu takav život ne prija, pošto su sve češće spekulacije da će se vratiti na Ostrvo u januaru.

7. Lukas Barios (Monpelje) - Za ovog momka sigurno niste čuli jako dugo. Argentinac s paragvajskim državljanstvo blistao je u tandemu s Robertom Levandovskim u dortmundskoj Borusiji, ali je onda iznenadio sve odlukom da karijeru nastavi u Kini u redovima prebogatog Gvangžu Evergrandea. Tamo se nije pokazao, pa je usledio povratak u Evropu, u Spartak iz Moskve, koji ga je poslao na pozajmicu u Francusku ovog leta.

8. Alešandre Pato (Sao Paulo) - Proglasili su ga za novog Ronalda, Milan ga je brže-bolje zgrabio i dao mu priliku koju je ovaj u početku iskoristio, ali onda je usledila očajna forma praćena čestim povredama, zbog čega se vratio u Brazil. U Korintijansu nije uspeo da se nametne, pa je sad na pozajmici u Sao Paulu.

9. Dijego Milito (Rasing) - Zenit karijere mu je bio u Interu pod palicom Žozea Murinja kad je s dva gola doneo dugo čekani pehar Lige šampiona na "Đuzepe Meacu". Zbog toga je zaradio priliku da bude zamenika kapitena, a sad pod stare dane, kao 35-godišnjak, odlučio je da se vrati u Rasing u kom je ponikao, ali da trese mreže nije zaboravio - tri gola na pet mečeva.

10. Johan Elmander (Brondbi) - Nikad ga nisu ubrajali među vrhunske svetske igrače, ali je bio jedna od prepoznatljivih faca u Premijer ligi dok je nosio dres Boltona i činio odličan tandem s Nikolasom Anelkom. Preselio se u Galatasaraj 2011, prošlu sezonu je bio na pozajmici u Noriču, da bi ovog leta stigao u Brondbi.

11. Milan Baroš (Antalija)- Trebalo je da zameni Majkla Ovena u Liverpulu, ali od toga nije bilo ništa. S polovičnim uspehom proveo je pet godina u Galatasaraju, a zatim se vratio u Banjik iz Ostrave, gde je načinio prve fudbalske korake, a prošle godine se vratio u Tursku, u Antaliju.

12. Havijer Portiljo (Erkules) - Kada se pojavio početkom prošle decenije u dresu Reala kao izdanak njihove škole, očekivalo se da postane novi Raul, ali kao što to biva očekivanja su jedno, a realnost nešto drugo. Nije se dokazao za četiri godine u prvom timu, pa je usledila selidba u Fiorentinu, a zatim putešestvije po slabijim španskim klubovima, a već tri godine igra u Segundi.

13. Federiko Makeda (Kardif) - Postigao je pogodak za pobedu Mančester junajteda na svom debiju, a još nije imao ni 16 godina. U tom trenutku su hvalospevi mogli da počnu, ali ni najmanju sitnicu koju su mu predviđali nije uspeo da ostvari. Usledile su brojne pozajmice (Sampdorija, Štutgart, KPR, Birmingem), ali nigde nije uspeo da ostavi dublji trag. Ovog leta je potpisao za Kardif.

14. Roman Pavljučenko (Lokomotiva Moskva) - Zajedno s Aršavinom činio je ubitačan tandem ruske reprezentacije na Evropskom prvenstvu 2008, a njih dvojica su se posle toga preselili u Premijer ligu - jedan u Arsenal, jedan u Totenhem. Na početku boravka na "Vajt Hart Lejnu" igrao je dobro, ali je onda pao u senku drugih, zbog čega se posle četiri godine vratio u Moskvu, u redove Lokomotive.

15. Simao Sabrosa (bez kluba) - Bio je jedan od najboljih igrača Benfike na početku karijere, a zatim je pružao odlične igre u Atletiko Madridu. Ipak, je na iznenađenje mnogih odlučio da karijeru nastavi u Bešiktašu i onda je nestao sa scene. U Turskoj se nije proslavio, pa se vratio na Pirineje u Espanjol gde je u maju otpušten.

16. Đibril Sise (Bastija) - Prošao je pola Evrope menjajući klubove, a najbolje partije je pružao u Panatinaikosu, dok je 41. put nosio dres Francuske.

17. Havijer Saviola (Verona) - Nosio je dres i Barselone i Reala iz Madrida, igrao je i u Sevilji i Olimpijakosu, odakle se preselio poslednjeg dana prelaznog roka na Apeninsko poluostrvo.

18. Đoan Kapdevila (Nort Ist Junajted) - Član šampionskog sastava Španije iz 2008. godine i 2010. odlučio je da ne završi karijeru posle dve poslednje godine provedene u Espanjolu, već da učestvuje u osnivanju indijske fudbalske lige.

19. Visente Rodrigez (penzija) - Kad je debitovao za Valensiju mnogi u Španiji su zadovoljno trljali ruke, jer su i klub i reprezentacija dobili moderno brzo levo krilo, ali avaj. Povrede su uništile njegovu karijeru, a poslednjih 4-5 godina niko nije zano šta se s njim dešava, ali smo našli podatak da je igrao u Brajtonu, a u maju ove godine se povukao.

20. Simon Kjaer (Lil) - S 20 godina su ga proglasili za novog Nemanju Vidića, a ser Aleks Ferguson je nudio kule i gradove za njega, ali se on iz Palerma preselio u Volfzburg, pa u Romu. Kvalitet nije potvrdio. Sad nosi dres francuskog Lila, ima 25 godina, tako da još ima vremena za njega.

(U. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    10. septembar 2014 | 00:06

    A perica ognjenovic

  • Petar

    10. septembar 2014 | 03:26

    Kapdevili ovde nije mesto! Otisao covek u Indiju da na kraju karijere uzme poslednje pare. Preko 10 godina je igrao vrhunski i u svoje vreme jedan od najboljih levih bekova a sa Spanijom(gde je bio starter) osvojio sve.

  • 7e7

    10. septembar 2014 | 02:20

    Babel

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA