Zvezda treba da nabavi mnogo skupih sijalica da bi Srbija igrala na Marakani!

Zvezdin stadion vapi za nekoliko desetina sijalica kako bi osvetljenje bilo na nivou koje traže FIFA i UEFA

  • 37

Možda UEFA nije tražila od FK Crvena zvezda da se okreče grafiti oko stadiona, ali rasveta, odnosno reflektori moraju da budu na zadovoljavajućem nivou, da bi se igrale utakmice Evropske i Svetske fudbalske organizacije.

Međutim, reflektori na našem najvećem stadionu ne ispunjavaju te uslove, pa je nacionalni tim Srbije prijateljske mečeve igrao na terenu FK Partizan, zbog čega je veliki broj navijača reprezentaciju gledalo od kuće!

Osvetljenje na stadionu crveno-belih sa 800 do 900 luksa dovoljno je jako za utakmice domaćeg prvenstva, ali ne i za Evropu, koja traži mnimum 1.400 luksa.

- Kao što je poznato, u jako smo lošoj finansijskoj situaciji, zbog čega trenutno ne možemo da stvorimo sve uslove za igranje FIFA i UEFA utakmica, ali se trudimo da u što kraćem vremenu ispravimo sve, između ostalog popravimo ferlektore, kako bi se utakmice igrale na Marakani - rekli su nam u Crvenoj zvezdi.

Telegraf saznaje da jedna sijalica košta nešto više od 1.000 evra, a Zvezdi je potrebno više desetina, da bi reflektori funkcionisali punom jačinom. Trenutno, Zvezda nije u mogućnosti to da obezbedi, ali jeste jedan od prioriteta.

Prvi kvalifikacioni meč kod kuće za EURO 2016. Srbija će igrati protiv Albanije na stadionu Partizana sredinom sledećeg meseca, kao što je planirano, a u Zvezdi obećavaju da će se svaki sledeći organizovati na Marakani:

- Sigurni smo da će Marakana biti spremna od oktobra za utakmice reprezentacije, što znači da ćemo ispuniti sve infrastrukturne nedostatke na koje su nam ukazali iz UEFE - obećavaju u Zvezdi.

Reflektori na našem najvećem stadionu podignuti su 1971. godine, danas ne funkcionišu sve sijalice, godinama se nije ulagalo, zbog čega je i konstrukcija u lošem stanju, zato i ne čudi što Zvezda u ovom momentu ne ispunjava sve evropske kriterijume.

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZVEZDA DA KUPI DA BI SRBIJA IGRALA?

    9. septembar 2014 | 20:42

    Neka ih kupi Tole i lično instalira.Ovo je još jedan dokaz njegovog lošeg vođenja FSS.Zvezdi ne treba.Ionako ne igramo Evropu.Neka kupi savez i nek plati ako želi da reprezentacija igra na najboljem stadionu u zemlji.

  • Man Utd

    9. septembar 2014 | 21:03

    Da li je moguce da taj savez nema pisljivih 50000 evra nego se brukamo po Evropi? A hvale se na sva zvona kako vrhunski posluju.

  • Srbenda

    9. septembar 2014 | 20:56

    Što ne plati FSS?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA