I Voznjacki u četvrtfinalu Sidneja

Karolina Voznjacki pobedila Dominiku Cibulkovu 2:1

  • 0

Prva teniserka sveta Karolina Voznjacki pobedila je posle velike borbe Dominiku Cibulkovu 2:1 (7:5, 2:6, 6:4) i prošla u četvrtfinale turnira u Sidneju.

Voznjacki je u trećem setu jurila zaostatak od 4:0 i napravila preokret, koji joj je doneo četvrfinalni meč sa Agnješkom Radvanskom. Radvanska je eliminsala Andreu Petković rezultatom 7:5, 6:4.

Iako nije osvojila nijednu gren-slem titulu, Voznjacki provodi drugu godinu na prvom mestu WTA liste. U medijima se čuju kritike da je to nezasluženo, ali tako ne misli i Na Li. Posle pobede od 6:0, 6:3 nad Južnoafrikankom Šanel Čipers, Li je rekla da Dankinja zaslužuje prvo mesto.

- Stvarno mislim da je Karolina sjajna igračica. Svaki put kad igram sa njom sam umorna i u grčevima. Poboljšala je svoj forhend i sada ne pravi greške. Sigurno da joj je cilj gren-slem titula i mislim da od njega neće odustati - kaže Li. Kineskinja će u finalu igrati sa Lusi Safarovom,  kojoj je Svetlana Kuznjecova predala meč prilikom vođstva Čehinje 6:1, 2:0.

Marion Bartoli je u dva seta (6:3, 6:3) pobedila domaću Jelenu Dokić, a očekuje je susret sa Viktorijom Azarenkom, koja je eliminisala i poslednju predstavnicu Srbije Jelenu Janković.

Danijela Hantuhova je iznenađujuće lako pobedila Frančesku Skjavone 7:5, 6:1. Protivnica će joj biti Petra Kvitova, koja je u tri seta pobedila autsajderku iz Rumunije Aleksandru Dulgeru 7:5, 3:6, 6:4.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA