Spartak osvojio "Trofej Marinko Kelečević" (FOTO) (VIDEO)

Memorijalni turnir "Trofej Marinko Kelečević" ove godine osvojila je ekipa Spartaka, pobedivši u finalu tim Partizana. Brojna publika koja je prisustvovala turniru, kao i dobre "borbe" na pravi način su održale sećanje na Marinka

  • 0

U subotu se Nemačkoj slavio "Dan rukometa" utakmicom koja je postavila rekord po broju gledalaca, dok se u Beogradu održavao drugi po redu memorijalni turnir "Trofej Marinko Kelečević".

Turnir posvećen Marinku Kelečeviću koji je tragično nastradao 2011. godine, okupio je rukometni svet i ljubitelje sporta u Sportskom centru "Šumice" na Voždovcu.

RK Partizan, RK Smederevo, RK Spartak Subotica i RK Primus borili su se za ovogodišnji trofej. Ekipa Spartaka Vojputa pobedila je u napetom i neizvesnom finalnom meču Partizan sa 25:23. Borba za trofej opravdala je očekivanja prave superligaške utakmice, u kojoj je tim iz Subotice odneo zasluženu pobedu. Vodili su skoro u celom drugom delu utakmice, držeći prednost od dva do tri gola razlike.

Najzaslužniji za osvajanje "Trofeja Marinka Kelečevića" i najbolji pojedinac meča je golman Radulović, koji, kako se to u sportskom žargonu kaže, zatvorio prilaze svom golu. Finalnu utakmicu sudile su prvoligaške sudije Nikola Arsenović i Miloš Ivanović.

U polufinalnim duelima, Partizan je savladao ekipu Primusa rezultatom 38:21, dok je tim Smedereva izgubio od ekipe iz Subotice. U utakmici za treće mesto, Primus je savladao mlađane Smederevce ubedljivo, sa 10 gola razlike, 31:21.

Meč za treće mesto sudile su takođe prvoligaške sudije Miroslav Lalović i Goran Mikić. Sve utakmice poslužile su ekipama da odmere snage pred početak prvenstva rukometnih liga i da vide da koje greške treba da uklone pred predstojeća takmičenja.

Turnir je posvećen Marinku Kelečeviću, uspešnom rukometašu sa zavidnom internacionalnom karijerom. Igrao je profesionalno u PKB-u, Debrecenu i Ferencvarošu. Karijeru je trebalo da nastavi u RK Celje iz Slovenije, ali, nažalost, nije dobio priliku da zaigra za njih.

Mnogobrojna publika je prisustvom pokazala da on nikada neće biti zaboravljen i da će sećanje na njega ostati u rukometu, našim srcima i sportu uopšte.

Prošle godine je organizovan prvi turnir na terenima ORK Zemuna, koji je osvojila ekipa Rekreativa. Sledeće godine turnir će biti međunarodnog karaktera, a već je nekoliko ekipa pokazalo interesovanje za učešće.

Za sad je potvrđeno da će učestvovati ekipa Celja iz Slovenije, u kojoj Marinko nije stigao da pokaže svoj potencijal zbog kojeg ga je i angažovao jedan od najboljih evropskih klubova.

Marinko je za svojih 25 godina života postigao uspešnu međunarodnu karijeru, a bio je i reprezentativac Bosne i Hercegovine za koju je odigrao devet utakmica.

Turnir je organizovao ORK Zemun zajedno sa porodicom i najbližim Marinkovim prijateljima, uz podršku Rukometnog saveza Srbije, Rukometnog saveza Beograda i Sportskog centra "Šumice". Osim sećanja na Marinka, ideja turnira je i promocija i popularizacija rukometa i sporta uopšte.

U subotu je turnir okupio porodicu, brojne prijatelje, bivše saigrače kao i igrače iz drugih klubova koji su došli da održe uspomenu na prerano oduzet mladi ljudski život.

Marinko, nećemo te zaboraviti!

(N. Ivanovski)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA