BITKA ZA POLUFINALE: Mogu li Đorđevićevi momci da se osvete Brazilu za poraz u grupi? (VIDEO)

Srbija i Brazil već su igrali u prvoj fazi takmičenja i "karioke" su u tom meču slavile sa 81:73

  • 19

Košarkaši Srbije igraju u Madridu protiv selekcije Brazila meč četvrtfinala Svetskog prvenstva, a selektor Aleksandar Ðorđević istakao je da je najveći kvalitet njegovog tima zajedništvo i želja za uspehom.

Posle promenljivih partija u prvoj fazi takmičenja, Ðorđevićevi izabranici su "pregazili" Grčku u osmini finala i najavili da imaju velike ambicije koje čak uključuju i borbu za medalje u Španiji.

- Želimo da odigramo dobro i zabeležimo još jednu pobedu. Imamo pravo da verujemo u to. Ova ekipa je pokazala kako se to radi i ima veliko zajedništvo. Ne mora svako da pruži najviše, već svako da pokaže najmanje moguće potrebno za polufinale - rekao je Ðorđević pred izuzetno značajnu utakmicu.

Srbija i Brazil već su igrali u prvoj fazi takmičenja i "karioke" su u tom meču slavile sa 81:73.

Ðorđević je istakao da Srbija poštuje svakog rivala, ali da ga se ne plaši. On je naveo i da je Brazil veoma kvalitetna selekcija sa dobrim trenerom Rubenom Manjanom.

- Očekujem da će današnja utakmica biti drugačija u odnosu na prvu fazu. Važno je da im fizički odgovorimo, da zaustavimo centre i ne dozvolimo da nas iznenade, kao što je to bio slučaj sa Markinjosom u prvom meču - naveo je selektor Srbije.

Ukoliko se plasira u polufinale, reprezentacija Srbije ponoviće rezultat od pre četiri godine sa šampionata u Turskoj.

Četvrtfinalni duel između košarkaša Srbije i Brazila na programu je od 18 sati u Madridu, a pobednik će u polufinalu Mundobasketa igrati sa boljim iz meča Francuska - Španija, koje se sastaju od 22 sata.

Plasman u polufinale u utorak su obezbedile reprezentacije SAD i Litvanije savladavši Sloveniju, odnosno Tursku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bOoMERaNG

    10. septembar 2014 | 08:11

    Veceras neka Bjelica explodira !!!! i samo nek drzi Katica na klupi ... Bez preteranih izmena,opusteno,mirno .... A onda Spancima da pomrsimo konce i te njihove planove za velilo finale sa USA ........

  • Daca

    10. septembar 2014 | 07:31

    Ja znam da možemo sa odličnom igrom svakog da dobijemo

  • Banja Luka slavi titulu !

    10. septembar 2014 | 09:27

    Sa igrom kao protiv grka mozemo igrati sa svima... a moje misljenje je da mozemo i bolje od toga . Ajmo momci ! Srbija ceka da dodjes iz daleka , da nasa zemlja bude opet prvak sveta !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA