Ona je prvi srpski sportista koji je obezbedio učešće na Olimpijskim igrama!

Peto mesto vazdušnom puškom na prvenstvu sveta u Granadi, bilo je dovoljno Srpkinji da ostvari kvotu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine

  • 0

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović zauzela je peto mesto vazdušnom puškom na prvenstvu sveta u Granadi i osvojila kvotu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Arsovićeva je nakon odličnog rezultata u kvalifikacijama i upucanih 418,6 krugova, takmičenje završila na petoj poziciji sa 143,3 krugova.

- Presrećna sam zbog osvojene vize za Rio i činjenice da sam prva Srpkinja koja je uzela kvotu za učešće na Olimpijskim igrama. Malo sam tužna što u finalu pojedinačno nisam uzela medalju, ali nadam se boljem rezultatu u nastavku takmičenja - izjavila je Arsovićeva nakon nastupa na strelištu u Granadi.

Arsovićeva nastavlja takmičenje u četvrtak, kada je na programu prvenstva sveta nadmetanje u disciplini malokalibarska puška trostav.

U ekipnom delu takmičenja ženska reprezentacija Srbije u sastavu Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Katarina Biserčić osvojila je bronzanu medalju u gađanju vazdušnom puškom postigavši rezultat od 1.244,3 krugova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA